Nothing is ever really lost...

Alt er relativt

“En hård fødsel”

Sådan siger man om noget, der har været en stor, vanskelig opgave med forhindringer undervejs.

En hård fødsel. Jeg har været velsignet med to fantastiske fødsler. De har krævet arbejde, koncentration og – bevares! – man kan godt mærke veer. Men hårde? Nej.

Vi taler i stedet om en hård putning i øjeblikket. For begge piger, desværre. Lille E var syg i sidste uge, og det har åbenbart sat sig i putninger med skrigeri og uro. Hun vil være tæt, men ligge selv, aes men lades være i fred. I bund og grund ved hun ikke selv, hvad hun vil, og det gør det lidt svært at hjælpe hende effektivt. Det er stadig og igen mere end svært for K at falde ned og falde til ro i øjeblikket. Så svært, at aftenstunden, der burde være rar og rolig, med en sang og et kys, bliver højdramatisk og ulykkelig og vred for alle.

Det er svært at være i. For os alle sammen.

Vi forsøger at tanke pigerne op på nærvær i løbet af dagen. At bruge så meget tid som muligt i øjenhøjde, tale sammen, kramme, nusse og bekræfte vores forhold og kærlighed. I weekenden sørgede vi for ekstra alenetid med K. Lørdag så hende og Jonas en fodboldkamp, og søndag var hun med mig på dametur efter hendes ønske med shopping, juice og en masse holden i hånd. Taler om, hvad der skal ske, om hvordan vi alle kan hjælpe hinanden med at gøre det rart. Lige lidt lader det til at hjælpe. Putningerne er et mareridt. Uanset hvad vi gør, lader det til.

Uagtet vores bedste intentioner, ender det alligevel med, at en voksen på et eller andet tidspunkt hvæser ud af mundvigen, at nogle børn skal være stille. Når man har gentaget sig selv uendeligt med en rimelig, men bestemt stemme, uden resultat er det svært at undgå at skrue op for skarpheden i tonen. Med minimal effekt og maksimal dårlig samvittighed til følge.

Det kunne sikkert være både værre og bedre, og i det mindste er dagtimerne i øjeblikket relativt fredsommelige.

I det mindste elsker vi pigerne. Uanset hvad. Det er ikke relativt.

20769993_10159148074175375_8338537312213031582_n

7 kommentarer

 • Heidi

  Hej.
  Det er opslidende, når Man hver aften står med en kedelig følelse indeni, når ens børn endelig sover.
  Har selv lige Downloaded en app:
  “magiske Børnehypnoser”. Tænker at det måske også var det værd for jer, at give det et forsøg til jeres K.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hvor er du sød – det er da i hvert fald et forsøg værd!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Årh, det er så hårdt med de lange, opslidende puttesceancer! Jeg har selv været der lidt for længe. Jeg har haft glæde af en kugledyne til min datter, for (nogle dage) at hun sover lidt længere (altså måske til kl 6, som er sent at stå op hos os – apropos relativt!). Måske det kan hjælpe hos jer til at få lidt ro på om aftenen? Ikke nødvendigvis i sengen, men med en bog i sofaen er den også god til at finde ro synes jeg. Jeg har lånt en i min kommune via sundhedsplejen, så måske man og så kan det i København? Men inden jeg fandt ud af det, syede jeg min egen. Et aflagt
  dynebetræk med en masse lommer med flækærter eller lign i, så det er som mange små ærteposer. Den virker også hos os. Jeg uddyber gerne, hvis du vil vide mere om hvordan jeg syede den 🙂 . Hilsen Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hvor er du bare sød. Heldigvis sover K som en sten, når hun først falder i søvn, men ingen af pigerne gider at have dyne på. Overhovedet, så jeg tror desværre ikke at kugledyner er svaret. Jeg har overvejet det af flere omgange, og jeg synes det er så fin en service at man kan afprøve og låne en kommunalt. Vi er ret sikre på, at det aftager igen lige om lidt, og faktisk har både drømmefangeren som vi lavede og nu K’s nye dukke-pige også haft en god effekt på roen. Så skal vi bare lige have lille E med igen også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Jeg håber for jer, at roen er lige om hjørnet. På. Jeg bruger nogle gange selv ærte-dynen

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Jeg håber for jer, at roen er lige om hjørnet. Jeg bruger faktisk nogle gange selv ærte-dynen, hvis jeg selv skal falde til ro, mens baby sover.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Åh, det lyder faktisk også ret hyggeligt – jeg har dog heldigvis ikke issues med at falde i søvn eller til ro! (7-9-13)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nothing is ever really lost...