De smukkeste ord

Vanskelige valg og andre #firstworldproblems

Faste læsere vil vide, at det her med soveværelserne fylder ret meget i øjeblikket. Ombytning, flytning, ting over det hele og intet, der rigtigt er på plads endnu. Bortset, altså, fra vores lækre seng og Lillesøsters Juno, der endelig er kommet på plads.

Hvis du fulgte med på min Story i går på Instagram, så du nok nogle af de valg, jeg forsøger at træffe i øjeblikket. Det er vaskeægte luksusproblemer, men ikke desto synes jeg ærligt talt, det er svært at finde præcis den rigtige farve til vores vægge.

Jeg havde oprindeligt tænkt en mørk, blød grøn som ved en skovsø dybt inde i skoven, men det bliver for mørkt inde i det lille rum. Så nu er jeg ude i at afprøve forskellige andre nuancer af grøn – der ikke skal blive mintfarvede! – og en enkelt, ret flot okkergul. Den er jeg faktisk lidt forelsket i, men ved ikke helt om den bliver for heftig i et rum, der er beregnet til afslapning og skal udstråle ro. Længe leve farveprøver. Virkelig. Det er en kæmpe hjælp til at finde den helt rigtige tone, for det er altså ikke til at se sådan for alvor på et farvekort, hvordan en given farve bliver netop i det rum, den er tiltænkt. Lysindfald, samspillet med gulve og lister og lofte og alt det andet gør det til en ret ikke-eksakt videnskab. I al fald for amatører som mig!

19748376_10158931638040375_6071329161773865953_n

Så. I skrivende stund er jeg på vej ud af døren for at hente endnu et par farveprøver. For fem kunne tydeligvis ikke gøre det. Jonas er ret sød til ikke at sige noget. Men det er heller ikke ham, der synes det er vigtigt. Eller som kommer til at male for den sags skyld.

God fredag derude <3

6 kommentarer

 • Eva

  Jeg har engang hørt, at blå nuancer er gode i soveværelset, fordi blå virker beroligende og trygt (også derfor fx politi, sygehus osv. har logo i de farver). Så jeg stemmer for en af de to, der har lidt blå undertoner (umiddelbart) – enten den nede i højre hjørne eller den lille klat til venstre for den okkergule 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg tror generelt at blålige og mørkegrønne nuancer skulle give ro – ikke mindst de skovgrønne. Jeg tror vi er ved at nærme os en afklaring… 6 farveprøver senere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Hej Stine
  Hvor er farveprøverne fra? Den grønne nede i højre hjørne har jeg ledt længe efter til en væg hjemme hos os. Jeg fik screen shottet din insta story i går med farvekode. Jeg mangler bare lige butiksnavnet? Er det mon Dyrup på Nordre Frihavnsgade?
  På forhånd mange tak for hjælpen 😘
  Kh Kirsten

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   De er fra Yunik (findes bl.a. hos JP Lagersalg i Slagelsegade) 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Når jeg en gang får overskud til det, pønser jeg lidt på at male noget af vores soveværelse mørkegrønt, og skrue mørkerøde arkitektlamper op på væggen som læselamper

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De smukkeste ord