• Caroline Jacobsen
  • Triplets of Copenhagen *
  • Fit Mom
  • Østfronten
  • ···
Chokoladelagkage på 5 minutter

Smukke Kristiansand

{ Indeholder reklame – vi var inviteret på turen af Innovasjon Norge og Dyreparken }

Jeg har sådan glædet mig til at dele vores oplevelser fra Sydnorge med jer, for det var en dejlig tur. Både fordi min rejsepartner var en fornøjelse, men bestemt også, fordi der er mange, mange fine oplevelser i både Dyreparken og selve Kristiansand. I dette indlæg holder jeg mig til byen, der er hyggelig og tilpas i størrelse til at man kan nå at se en hel del på gåben på bare 24 timer.

Jeg havde undersøgt en del på forhånd, og så var I også flere, der tippede med fine små butikker og spændende ting at opleve. Kristiansands gamle bydel er hyggelig at slentre omkring i, og der er mange steder at blive inspireret til lidt shopping. Jeg har samlet mine yndlingsoplevelser herunder

Sørlandets Kunstmuseum

skaermbillede-2017-07-08-kl-8-50-38-pm

Absolut must see, hvis du spørger mig. Derfor tog Bean og jeg direkte fra lufthavnen og til byen for at nå at se museet, og selvom vi havde været oppe kl. 5 og begge var lidt rejseflade, så forsvandt al træthed, da vi trådte ind på det fine museum og gik på opdagelse i både den faste samling men ikke mindst børneafdelingen og Jeppe Hein-særudstillingen vandt vores kunsthjerter. K kunne have brugt timer på at klatre, undersøge og lege i de tre store børnerum, men vi var nok også en times tid i Jeppe Heins installation ‘Distance’. Kunst er ikke kedeligt og kun for de særligt indviede. Jeg ved godt, jeg er forudindtaget og har kærligheden med mig på forhånd, men specielt synes jeg at meget af samtidens installationskunst gør det rigtig godt og skaber spændende møder og mulighed for interaktion og dialog. Og så er det i øvrigt altid spændende at opleve kunst med og gennem børns øjne. Der åbner sig nye blikretninger og undren, når verden opleves fra 117 cm højde. Museet har også en fin bogafdeling, hvor vi fandt en ny, spændende bog til samlingen. Det er en fast tradition. Vi køber altid en bog med hjem, når vi har været ude og rejse.

Karmin – et lille stykke af garnhimlen

dsc_0115

Er du en garnnørd, så skal du unde dig selv at kigge indenom Karmin. Der er uhørt meget garn i alskens kvaliteter og de har et kæmpe udvalg af bl.a. Sandnes. Hvis ikke det var fordi at min makker har en begrænset tolerance ved (garn)shopping, kunne jeg have brugt meget lang tid derinde.

Kaffepauser – Mean Bean og will.i.juice

dsc_0119

Kaffe må der til. Sørlandets Kunstmuseum har Mean Bean. En rigtig god lille café/kaffebar tilknyttet (den er også åben mandag, hvor museet holder lukket), men vi fik også både lækker juice og god kaffe på will.i.juice. Her er også et godt udvalg af diverse sandwiches og bowls.

Odderøya Museumshavn

dsc_0132 dsc_0129 dsc_0142 dsc_0145

Det ligger lidt gemt væk, det lille museum, men det er bestemt et besøg værd, hvis du rejser med børn. Selve museet er ganske lille, og det er aktiviteterne, der trækker stjernerne i hus. Det og de overordentligt skønne og børnevenlige museumsværter. De var mere end med på at lege med K og mødte hendes begejstring 1:1. Hun fik lov at lave sin egen krabbefiskestang, knapper og navneskilt og byggede sin egen lille barkbåd. Der er både små, gode snitteknive og et håndbor til rådighed og K var så stolt af sin lille båd. Jeg lyver ikke, når jeg siger, hun brugte en halv time på at sejle sin båd rundt i det store, lave bassin, der står foran museet med et søkort af det sydnorske farvand i. Hun stoppede kun modvilligt, fordi det var frokosttid.

Friske fisk og rejer på havnen

dsc_0154 dsc_0156 dsc_0166 dsc_0162

Kristiansand er en havneby, og det er helt oplagt at gå efter fisk til frokost. Vi fandt Fiskebrygga og fik umanerligt lækker fish and chips på havnefronten, men der er mange restauranter her også. Et besøg i fiskebasaren er også et must, og det var svært ikke at lade alle de friskfangede lækkerier blive. Vi købte lidt rejer med og pillede dem på kajen. Eller. Vi fik dem faktisk kvit og frit, for den søde kvinde bag disken syntes ikke, at vi skulle betale for vores 8 rejer.

Scandic Bystranda

Vi blev indkvarteret på Scandic Bystranda hotel og fra værelset på 6. etage var den smukkeste udsigt over vandet, som vi nød både aften og morgen. Det er et virkeligt lækkert sted at bo, og buffeten er mildest talt imponerende. Jeg orker som oftest ikke buffet, men når der er dampede blåmuslinger, lækker laks og et kagebord af den anden verden, så er jeg på. Vi ankom ret sent, så vi orkede ikke at finde en restaurant i byen, men det var bestemt heller ikke nødvendigt. Morgenbuffeten er mindst lige så overdådig. Der er desuden mulighed for spa og svømning, hvis man er til det.

dsc_0113

dsc_0174

I det hele taget er Kristiansand og Sydnorge et besøg værd. Der er smuk natur, rig mulighed for aktiv familieferie, kultur og så Dyreparken som prikken over i’et. Vi talte flere gange undervejs om, at vi glæder os til at vise det hele til Jonas og Lillesøster engang i fremtiden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladelagkage på 5 minutter