Kulturferie med børn - naturligvis

Social drinking – Cointreau på en ny måde

[ ANNONCE – inspireret af et event med Cointreau. Photo cred: Peter Bondo Gravesen @peterbondogravesen ]

I sidste uge var jeg inviteret til en aften med finere, franske fristelser i Haveselskabets smukke omgivelser af franske Cointreau. Mon ikke en del af os kender og har drukket os igennem en hel del af den klassiske orangelikør i form af 00’ernes it-drink Cosmopolitan? Jeg har i al fald følt mig meget Carrie-agtig med sådan en i hånden, og selvom en velafstemt Cosmo aldrig er af vejen, så var det skønt at blive introduceret og inspireret til nye måder at nyde Cointreau på.

Det er efterhånden nogle måneder siden, jeg første gang smagte deres enkle, friske Cointreau Fizz. Det kunne for mig godt gå hen og blive en sommerfavorit på højde med Aperol Spritz eller – hvis det må kræve lidt flere forberedelser – en Rabarber Mojito. Cointreau Fizz er let at lave, og så smager den frisk og ikke for alkoholtungt. Perfekt til lune, lyse sommeraftener.

cointreau_2017_34Cointreau Fizz er en drink, der kan customizes efter din personlige smag og præferencer. Derfor blev vi opfordret til at tilføje vores egne yndlingssmage til grundblandingen. Jeg endte med en version med hindbær og grape, som smagte skønt – men jeg kan afsløre, at jordbær/basilikum og granatæble er også rigtig gode smagsvarianter.

cointreau_2017_82 cointreau_2017_81^^Behind the scenes… bloggertypen, der lige skal have det perfekte shot af sin drink, før den kan drikkes!

Sommerens gæster hos os kommer til at blive budt på Cointreau Fizz og muligheder for at blande deres egen, personlige udgave. Måske med chili, med agurk eller med sommersøde bær. Eller bare drikke den ‘rent’. Kombinationen af den friske limesaft og orangenoterne fra likøren kan sagtens stå alene.

cointreau_2017_17 cointreau_2017_8

Grundopskrift på Cointreau Fizz
5 cl Cointreau
2 cl friskpresset limesaft (friskpresset, blev der sagt!) – det svarer, for enkelhedens skyld, til saften fra 1/2 lime
Isterninger
Danskvand

Fyld et (pænt) glas med isterninger. Hæld Cointreau og limesaft i og top med danskvand. Enkelt og virkningsfuldt.

‘With a twist’
Tilsæt frugt, grønt eller krydderurter efter smag. Sæt eventuelt et fad frem med forskellige muligheder, så dine gæster kan eksperimentere med deres egne varianter (eller bare bruge som snacks undervejs)

Min version
4 modne, søde hindbær og et ekstra til pynt samt 1 båd grape. Skær hindbær i små stykker og muddle inden Cointreau, limesaft, grapesaft, is og danskvand tilsættes. Pynt med det sidste hindbær og nyd i godt selskab.

skaermbillede-2017-06-12-kl-11-33-13-am

Enjoy!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kulturferie med børn - naturligvis