Maraton og Mum Flu

Strikket prinsessekrone i dukkestørrelse – og lidt om søde sprutter

Som nogen måske så i min Instastory sidste uge, har Bean fået et nyt sovedyr. Den sødeste lille, sartrosa blæksprutte i en rest Baby Silk Merino fra Drops, jeg havde liggende. Det egner sig glimrende til små sovedyr og er lækkert – men altså ikke et velegnet begyndergarn sådan i det hele taget. Det er nemlig ret glat, så man skal strikke virkelig jævnt for at få et pænt resultat.

Bean havde ønsket sig en nuttet, sovende sprutte fra Spruttebogen, som jeg har fået af forlaget Alvilda som anmeldereksemplar. Selve bogen indeholder baggrunden for sprutterne og hvorfor de er så gode at sove med for de allermindste (og på neonatalafdelingerne) og så er den rig på opskrifter på hæklet tilbehør til sprutterne og forslag til hvordan de kan gives hver deres personlighed udover et par basisopskrifter på hhv. en hæklet og en strikket sprutte. Men der er ikke rigtig nogen strikkede forslag, og jeg kan ikke hækle, så hermed kommer en idé til en lille strikket prinsessekrone (eller prinsekrone) til bamser, dukker og sprutter.

skaermbillede-2017-05-24-kl-10-05-41-am

Kronen kan strikkes så lang eller kort, du ønsker og den bliver til ved at gentage fire pinde. Jeg vil anbefale at strikke den i et relativt fast bomuldsgarn, så den kan stå selv.

Strikket prinsessekrone:

Slå 6 m op på pind 2,5

Første pind: 1 ret, 2 ret sammen, slå om pind, 2 ret, slå 2 gange om pind, 1 ret

Anden pind: 2 ret, 1 drejet ret, 2 ret sammen, slå om pind, 3 ret

Tredje pind: 1 ret, 2 ret sammen, slå om pind, 5 ret

Fjerde pind: luk to masker, 2 ret sammen, slå om pind, 3 ret

Gentag disse fire pinde til prinsessekronen har den ønskede længde og luk af. Sy enderne sammen og monter på sprutten (eller lad være så den kan sættes af og på hovedet af dukker og bamser)

18622489_10158676015500375_1238047169511904443_n

Pro-tip til strikkede sprutter: HUSK endelig at strikke løst, når du laver tentaklerne! Første forsøg blev alt for stramt for mig, og resulterede i en knækket pind (!) og et strikketøj, der måtte klippes af. Mine tentakler er ikke voldsomt snoede – men vælger du et bomuldsgarn i stedet for silkeblandingen, jeg strikkede i, så er det ikke så glat og vil sno sig mere.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Maraton og Mum Flu