Strikket prinsessekrone i dukkestørrelse - og lidt om søde sprutter

Børnehaveskift

At finde institutioner til sine børn er at træffe store og vigtige valg på deres vegne. Det er steder, de skal være i en hel del af deres vågne timer igennem deres tidlige barndom – de formative år, endda, for forskning indikerer, at det er de første tre leveår og stabile, trygge omsorgsrelationer her, der har stor betydning for barnets udvikling.

Det er steder, de skal være trygge, være godt tilpas – blive set, hørt, støttet og krammet og også gerne kysset, hvis du spørger mig. Tænk at være i et job eller et studie, hvor man slet ikke trives. Hvor chefen eller kollegaerne eller de fysiske rammer gør en trist eller ligefrem utilpas – eller bare slet ikke inspirerer. Hvor der ikke er tid til at lytte til hvad man siger. Så ville en del af os skifte job eller studie. Vi kan aktivt træffe valg på vores egne vegne – men vi er vores børns ambassadører, når det handler om vores børn og deres institutioner. Derfor er det så vigtigt at vælge rigtigt.

Jeg ville lyve hvis jeg sagde, jeg var en af de mødre, der skrev Bean op til områdets must have vuggestuer ti minutter efter fødslen, ligesom vi heller ikke planlægger at vælge andet end den lokale folkeskole (der i parantes bemærket har et rigtig godt ry) Jeg var heller ikke ude og besøge en masse steder, mens hun var spæd. I stedet fandt vi Willebo og den holdt vi fast i og ringede løbende til Pladsanvisningen. Jeg faldt fuldstændig for stedet og vi elsker det så højt endnu. Jeg forstår stadig ikke helt vores held (og Jonas telefonsælger-evner) da Lillesøster også fik plads dernede for snart et år siden.

Bean fik tilbudt plads i en børnehave et helt, helt andet sted og af helt andre, store dimensioner og børnetal end det, vi havde skrevet hende op til. Jeg fik så ondt i maven dengang, og vi endte med at vælge noget andet. Det kan du læse om HER og HER

18622402_10158677633300375_4569513577313038097_n

^^Fødselsdagsgaven fra mine og Jonas’ forældre var den skønne EGG Helmet med det skin, Bean havde forelsket sig i. Find det lige HER // Krave fra min mormors gemmer // Jakke fra MarMar (købt på udsalg sidste år. Lignende  HER og HER) // Styling: Bean

Det startede godt, og det burde og kunne have været så godt med den lille, hyggelige børnehave. 45 børn, de dejligste rammer og en skøn legeplads. Men det var slet ikke så godt. Lederen magtede ikke opgaven, børnehaven var presset på børnetal og der var desværre sket nogle uforudsete hændelser i tiden før Bean startede. Det, der især fik os til at overveje et skift allerede i slutningen af efteråret 2015, var manglen på venner og veninder – og så manglen på lederskab og evner til at skabe gode rammer for personale og børn. Det var svært og hårdt, og det var med blødende hjerte, jeg skrev om det HER

I løbet af foråret 2016 blev det klart for os, at det ikke gik og da børnehaven endda skulle lægges sammen med søsterinstitutionen, blev den endelige beslutning taget. Ved et lykketræf blev jeg tippet af denne søde dame om en ledig plads på børnehavedelen af en ret populær børnehave, der faktisk var noget tættere på vores hjem. Og vi fik pladsen. Vi må virkelig have en slags skytsengel hos Pladsanvisningen.

Det var i virkeligheden et let valg at skifte børnehave. Bean trivedes ikke som hun burde, og rammerne var ikke optimale. Men det var følelsesmæssigt svært. Hvad nu hvis hun ikke faldt til? Hvis der ikke var venner? Hvis aben flyttede med? Hvordan ville Bean tackle skiftet? Ville hun savne og sørge?

… det blev en længere omgang! Jeg skriver mere om hvordan det så er gået i morgen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Strikket prinsessekrone i dukkestørrelse - og lidt om søde sprutter