VIND: Billetter til byens bedste burgers, is og en hyggelig ØKODAG
[ ANNONCE – KONKURRENCE ]
… hvis du bare gerne vil vide, hvordan du deltager i konkurrencen om fire billetter til en hyggelig og lækker ØKODAG på søndag, så scroll ned til under billedet. Hvis du gerne vil læse lidt om, hvad min holdning til at spise kød er og hvor min yndlings-take away kommer fra, så læs med bare videre.
Vi kan ret godt lide kød herhjemme. Vi kan også ret godt lide dyr. Derfor går vi op i, at det kød vi spiser, kommer fra dyr, der har haft det ordentligt. Økologisk, hvis muligt. Friland som minimum. Jeg synes som udgangspunkt ikke, det er synd for dyr, at vi spiser dem. Jeg synes til gengæld, at vi har et ansvar for at behandle dem ordentligt. Som producenter, naturligvis, men absolut også som forbrugere. Og ja. Økologisk kød er dyrere. Men hvem siger egentlig, at man behøver at spise kød hver dag? Måske er det bedre for både miljø og dyr at tilvælge det gode kød lidt færre dage og spise lidt billigere, plantebaseret kost lidt flere. Det øver vi os i al fald på herhjemme.
Det er relativt let at tilvælge økologisk eller frilands-kød, når man selv handler. Det er sværere at vide, hvor maden kommer fra, når man spiser ude eller henter take away. Et af vores absolutte yndlings-take away-steder er Cock’s & Cows (hvilket den opmærksomme Instagram-følger givetvis har luret inde på min Story). 9 ud af 10 gange er det vores valg, når Jonas og jeg trænger til noget forkælelseslækkert at spise efter pigerne er puttet, og de har faktisk også en god og børnevenlig burger og nogle virkeligt gode drinks milkshakes. Derfor er jeg rigtig glad for, at Cock’s & Cows målrettet arbejder på at gøre deres forretning bæredygtig. Kødet er endnu ikke økologisk, men det er et mål, og indtil videre er det frilandskød. Det er en proces at finde det helt rigtige produkt, når man ikke vil gå på kompromis med smagen – og bl.a. har det taget dem et helt år at finde de rigtige økologiske kartofler. Sukker- og vandindhold i øko-kartofler er nemlig lidt anderledes end i kartofler dyrket med konventionelle metoder og det betyder noget for sprødheden i pommes friterne. Alle deres øvrige grøntsager er også økologiske, leveret af Aarstiderne, og de fleste desserter kan man også spise med den økologiske samvittighed i orden. Deres is kommer nemlig fra Hansen Is.
Vi lærer pigerne, at kød kommer fra dyr – men det kan godt være ret abstrakt, når man bor midt på stenbroen og kød er noget, der kommer fra køledisken eller slagteren. Derfor er den årlige ØKODAG et rigtig fint tiltag, og vi har været med før og set forårskåde øko-køer springe og danse af glæde over at komme på græs.
På søndag d. 23.4. er det igen ØKODAG og rundt omkring på rigtig mange øko-gårde i hele Danmark åbner de dørene og inviterer inden for til en hyggelig dag.
KONKURRENCEN
I år er Cock’s & Cows også en del af arrangementet, og de har arrangeret en tur til Stensbølgård (hvor vi var for et par år siden) og efterfølgende til Hansen Flødeis’ isfabrik. Transport, snacks, is og burger er inkluderet. Prisen er 100 DKK for voksne og 50 DKK for børn under 13 – men du kan også deltage i konkurrencen her og vinde 4 billetter til dig og familien til en hyggelig og lækker ØKODAG. OBS: Du skal kunne køre med bussen fra Ravnsborggade på Nørrebro på søndag for at deltage i konkurrencen, men derudover er der ingen krav.
For at deltage skal du smide en kommentar her og fortælle, hvad din yndlingsting fra Cock’s & Cows er – eller hvad du helst vil smage! Du kan se menuen her
Jeg trækker en vinder fredag.
Læs hele dagens program her – og find mere information om ØKODAG her
Nice, det lyder som en hyggelig dag. Jeg har ikke været på C&C i 100 år, hvilket er en stor fejl – jeg er helt vild med deres milkshakes. Jeg kan simpelthen ikke vælge hvilken slags der er min yndlings, alle jeg har smagt har været gode 🙂