Når ens børn har læst de officielle anbefalinger

Hakkebakkeskoven anno 2017

Der er noget særligt dejligt ved at kunne dele barndommens historier med sine egne børn. Jeg glæder mig til at pigerne bliver store nok til at opleve de samme magiske fortællinger som jeg selv husker mine forældres stemmer fortælle for mig, og Bean nærmer sig en alder til nogle af dem.

I sidste weekend var Bean og jeg inviteret i biografen for at se en af de historier, der er et fælles barndomsminde på tværs af mange generationer. Hvem kender ikke opskriften på Bagermester Harepus’ peberbagekager? Thorbjørn Egners ‘Dyrene fra Hakkebakkeskoven’ er blevet omsat til det store lærred med de skønneste dukker og et virkelig flot hold af danske stemmer.

dyrene-i-hakkebakkeskogen-hovedbilde

Det var en magisk formiddag. Ikke mindst fordi det endte med at blive en totaloplevelse, hvor ‘dyrene’ var til stede i fuld størrelse (og fuld sminke) helt oppe fra Dyreparken i Norge. Bean kunne næsten ikke være i sig selv af glæde og spænding og forbløffelse over, at det var de ‘ægte’ dyr, hun mødte og krammede. Tænk at få lov at give den ægte Bamsefar en kæmpe bamsekrammer! Så var det mindre vigtigt at det norske sprog var lidt svært for ørene at forstå…

Filmen er en fornøjelse. Fint fortalt i et tempo så også de små biografgængere kan være med, der er gode melodier og sjove indslag – og tilpas med spænding og drama til at også børn på 5, 6 og 7 kan være med. Bl.a. det mest uhyggelige pindsvin, jeg personligt nogensinde har oplevet!

Planlægger I at tage en tur i biografen i løbet af påsken med de små, så er Hakkebakkeskoven et godt bud.

Vi var så heldige at få et par af dyrene med hjem i form af bløde plysbamser, og mens Lillesøster kastede sin kærlighed på Bamsefar, så er den snu Mikkel Beans favorit. Hun har talt meget om, at han er en værre skidt karl, der alligevel ender med at blive god og lære at opføre sig ordentligt og filmens budskaber om at man skal være gode venner, og at man skal behandle alle pænt går rent ind hos børnehavebarnet.

Mikkel Ræv har også været med på tur i vildnisset i den lokale park, og Bean og ham sneg sig listigt rundt på jagt efter både mus og dumme mennesker, der skulle narres.

Jeg er stor fan af at kunne give alle en pause med lidt skærmtid af og til – i biografen som hjemme foran fjernsynet – men endnu bedre er det, når input fra skærmen bliver omsat til fantasi og leg i den virkelige verden. Når det sete inspirerer til at gendigte og opleve historierne gennem egne lege. Det er lige præcis dét, som den gode fortælling kan. Den lever virkelig når filmen er slut, fjernsynet slukket og bogen lukket i. Det er derfor, nogle fortællinger bliver klassikere – historier og barndomsmagi, som generationer vil kende og elske.

skaermbillede-2017-04-08-kl-3-18-19-pm

Find ud af, hvornår Hakkebakkeskoven går i nærheden af dig, lige HER

Pst! Jeg har lige set, at du kan gå all in, hvis dit barn også elsker Hakkebakkeskoven, og købe et kit til enten en Klatremus-trøje, en Mikkel Ræv-bluse eller Bedstemor Skogmus’ fine cardigan med perlemorsknapper. Jeg lurer lidt på Mikkel Ræv, selvom jeg egentlig har rigeligt at strikke på allerede. Kittet indeholder udover garn og opskrift også originalmærket til Dyrene i Hakkebakkeskoven samt nakkeskilt og vaskeanvisning, der kan syes i. Bedstemors jakke kommer også med perlemorsknapperne. Garnet er Dale Pure Eco Baby Wool. Økologisk og dyrevenligt garn. Farvesammensætningen i ræveblusen er lige i øjet og modellen er super anvendelig til hverdagsbrug. Find strikkekit, opskrifter mm. HER (søg på hhv Klatremus, Mikkel Ræv og Bedstemor Skogmus) Ret perfekt påskeferieprojekt, tænker jeg.

mikkel-raev-genser-2-6-ar-pack

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når ens børn har læst de officielle anbefalinger