...

DBA-fund: den fineste dukkeseng til Lillesøster

Lillesøster har vist sig at være en lille dukke-dame. Hun putter, nusser, mader, krammer og kysser den enlige dukke, vi har på matriklen. Derfor var hendes julegave fra Jonas og jeg også i dukkegenren. Hun manglede nemlig en lille, fin seng til sit dukkebarn (så hun ikke dagligt skulle frustreres over at hun ikke kunne mase babyen ned i en alt for lille lift)

Jeg kiggede først på et par webshops efter en fin dukkeseng i træ i den rette størrelse – men jeg opgav ærligt talt hurtigt projektet, for ikke om jeg giver over 500 kr for en lille træseng. Det er jeg simpelthen for nærig til. Jeg gider på den anden side heller ikke have et billigt plastikskræmsel, der giver ondt i øjnene og ikke kan holde til at blive prøvet af den 18 måneder gamle dukkemor. Dernæst kiggede jeg forbi DBA, hvilket jeg i øvrigt gør jævnligt og altid, når jeg mangler et eller andet særligt til husets indretning.

dsc_1063

En geografisk afgrænsning og en hurtig søgning senere gav lige præcis den type seng, jeg var ude efter – endda i den helt rigtige størrelse. Lav og robust, så den kan holde til en af og til lidt hårdhændet halvanden-årig. Hjemmelavet og gammel – man kan næsten se timers leg aftegnet hvor malingen er skallet af og omhuen, den er bygget med. Jeg kunne have slebet og malet den om. Jeg overvejede det også, men faktisk synes jeg rigtig godt om den almueblå og afskallingerne.

Bean fandt en lille metalkuffert i dukkestørrelse, som blev hendes gave til Lillesøster. Den passer lige til en ekstra strikket kyse til babyen (ud fra denne opskrift og nedjusteret i størrelse, så den passede til dukken. Lillesøster har en matchende kyse og begge er strikket fra samme garnnøgle) og kufferten er nem at gå omkring med på vakkelvorne tumlingeben. Det er ret bedårende, når hun med kufferten i hånden vinker og siger ‘hej-hej’ og går på udflugt ud af stuen (og uden for vores synsvinkel). Sengetøjet har jeg syet af stofrester og en rest grove kniplinger, arvet fra min mormors sykasse for mange år siden. Kufferten er fundet hos Astas.

dsc_1064

dsc_1062

Nu står den i stuen og pynter – klar til leg og nem at rydde til side hver aften, når legen er slut og alle husets børn skal i seng.

I øvrigt sælger jeg selv ud af lidt legetøj på DBA, fordi vi skal lave lidt om på pigernes værelse, så det bliver mere funktionelt – kig forbi hvis du mangler et (virkelig velholdt) børneklaver, et designer fly eller det fineste diorama med Alice i Eventyrland.

Hvis du også er på jagt efter en fin dukkeseng, så synes jeg, der er rigtig gode bud her, her og her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

...