• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
VIND: Lego-sæt til verdens længste dag

Lækre og nemme karameller

Et af de største hit ved julestuen var de enkle, lækre karameller. Selv K, der ikke ellers er en karamel-elsker, var helt ombord med de søde, chewy karameller. Det bedste (bortset fra at spise dem) er, at de er SÅ nemme at lave.

dsc_0950

Du skal bruge:

350 g kondenseret mælk (resten af den kondenserede mælk kan med fordel røres sammen med kokos og overtrækkes med chokolade til lækre, hjemmelavede Bounty-kugler)

120 g smør

2 spsk honning eller mørk sirup

150 g rørsukker

Nu til ‘arbejdet’.

Alle ingredienser smeltes langsomt sammen i en gryde over relativ svag varme til sukkeret er opløst. Rør konstant ellers brænder det på.

Når sukkeret er smeltet kan du skrue op for varmen. Rør konstant i gryden i 10-15 minutter til karamelmassen har fået en mørkere farve og tykner.

Du kan vælge at tilsætte smag eller fyld til karamellerne. Lakrids, havsalt, hakkede nødder (særligt pistacienødder) eller tørret frugt i små stykker fungerer alt sammen godt. Hvis det skal være ekstra luksuriøst kan du også overtrække de færdige og udskårne karameller med chokolade, men de fungerer fint på egen hånd.

Nu til ventetiden – karamelmassen skal hældes i en firkantet form, der er foret med bagepapir, og stilles på køl i omkring 4 timer. Nu kan karamellen skæres i mundrette bidder. Opbevar på køl indtil de skal bruges.

Velbekomme!

dsc_0952

2 kommentarer

 • Susanne

  Skal de opbevares på køl? I så fald er de ikke en så god julegave, som jeg først tænkte.. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   De har det bedst på køl – men altså. De kan jo fint være julegaver. Så skal de bare opbevares køligt indtil de lægges om træet og efter de er pakket op 🙂 De kan sagtens tåle et par timer i fri dressur!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIND: Lego-sæt til verdens længste dag