Hvid strik og grå børn

Da Bean blev til Bean

For mig er det ret enkelt, og måske er der nogle hardcore læsere, der har fulgt med siden dengang i 2011, da jeg første gang stod med en positiv graviditetstest og besluttede at skrive en virtuel dagbog om det. Det handler om Bean, og hvorfor ‘Bean’ blev hendes kælenavn her i blogland. Jeg synes egentlig, jeg skylder at fortælle historien.

For hun hedder ikke Bean eller Be-Ann eller noget i den retning. Jeg ved ikke, om man faktisk kan hedde sådan – det kan man nok godt. Men det er ikke vores navn til vores førstefødte. Derimod var det hendes ‘mavenavn’. Til den allerførste scanning lignede det lille væsen under mit hjerte ganske enkelt en bønne. En lille, sød bønne. Og vi kendte ikke kønnet på det tidspunkt.

Så hun kom til at hedde Bean. Bønne.

skaermbillede-2016-12-12-kl-8-57-32-pm

^^Min store, fine Bønne. Photo cred: Frederikke Brostrup

Til gennemscanningen fandt vi ud af, at det blev en pige, og jeg vidste, at hun skulle opkaldes efter min elskede, elskede farmor, der døde en måned før Jonas og jeg mødte hinanden første gang. Det er heldigt, at Jonas også kunne lide navnet, for jeg havde ikke i sinde at rokke den beslutning.

Men her blev hun ved med at hedde Bean, og fordi jeg ikke har i sinde at afsløre pigernes rigtige navne på skrift (noget med google og fremtiden og forskellige overvejelser omkring det), så hang det ved. Lillesøster har jeg aldrig fundet et rigtig godt alias til, så hun er bare kommet til at hedde ‘Lillesøster’. Deres initialer er henholdsvis K og E – og derfor vil du af og til opleve, at det er sådan, jeg benævner dem.

5 kommentarer

  • Stine

    Siden du i sommer viste nogle bogstaver du havde med dine pigerne navne har der moret mig at gætte på hvad de hedder. Men hun hedder nok ikke kastanie eller kardemomme når det et opkaldt efter oldemor 🙂 så er Katrine,kamma og den slags nok bedre bud.

    Jeg er kærester med en Jonas og min førstefødte hedder Klara opkaldt efter min reservebedste. Så det ville da været et sjovt tilfælde. Den næste skal hedder Erik hvis han er en dreng og vi snakker om ellen som muligt pigenavn . Så muligvis samme bogstav.

    PS. Jeg forventer ikke hverken be- eller afkræfter mine gætterier. Men håber ikke det gør noget de står her. Ellers sletter du dem bare.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kim

    Hun er så fin på det billede (og i virkeligheden). Jeg kan sagtens huske dengang hun bare var en bønne, på din blog. Min mindste hed “reje”, helt til efter hun blev født. Fordi hun lignede det ved scanning;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Merete

    Se, jeg fulgte jo med dengang du var i fjernsynet og dér afslørede hvad Bean (alias K) egentlig hedder på papiret 🙂
    Jeg tænker, at lillesøster nok hedder Esther – eller noget andet med E 😉
    Uanset hvad er det jo fint, at de hedder Bean og Lillesøster her på bloggen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Ha ha, jeg har vist ikke været med fra start, og har vist heller ikke læst alle dine indlæg… men følger lidt med ind imellem… som i dag, hvor jeg jo så at Bean ikke hedder Bean sådan i virkeligheden… hvilket jeg egentlig troede 🙂 og har på den baggrund været lidt spændt på at se hvad lillesøster så skulle hedde… 🙂 🙂 men ok, hun hedder jo så lillesøster 🙂
    Dejlige børn du har, og en fin blog
    Kh Nanna

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Tak skal du have – ja, jeg tænkte at det var på sin plads med en opklaring efterhånden 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvid strik og grå børn