Minimal Monday: Gaver

Yndlingsuld og verdens bedste natdragt

[ ANNONCE – jeg er ambassadør for Roots & Wings og har derfor modtaget heldragten til test. Ord og holdninger er til gengæld absolut mine egne ]

Uld er basis i garderoben. I al fald hos os. Det meste af året er pigernes inderste lag uld. Langærmede bluser og bodyer i vinterhalvåret. Korte ærmer eller tanktoppe til forår, sommer og efterår. Altså, med undtagelse af de få dage, temperaturen sniger sig over 25 grader!

Siden jeg i vinter blev introduceret for Roots & Wings og mødte indehaveren og ildsjælen Stine (der dengang var højgravid) har jeg været solgt. Jeg har – hånden på hjertet – ikke oplevet en tilsvarende kvalitet uld, og vi har efterhånden arbejdet os igennem en del mærker. Så jeg glædede mig til at gense Stine og til at få en heldragt i hænderne (og på Lillesøster!) og vi mødtes til en hyggelig snak og et par gode kager for en måneds tid siden.

dsc_0862

 

Roots & Wings er ikke som andet uld. Det er økologisk merinould fra New Zealand. Fårene, som ulden er fra, er nøje udvalgte besætninger. De bliver klippet nænsomt, ulden behandles nænsomt og tøjet syes på en lokal systue. Ordentlige forhold – for mennesker, dyr og miljø. Uld er normalt notorisk sart – men Stine er mor til tre og ved om nogen, at børnetøj skal kunne holde til noget. Derfor kan man faktisk vaske Roots & Wings på 40 grader (selvom anbefalingen er 30) og det kan tørretumbles hvis det skal gå stærkt!

Jeg har købt to bodyer til  Lillesøster – og mere behøver man ikke. Bean har to bluser og et par leggings. Og så er der natdragten. Den har fødder i – men de er heldigvis rigeligt lange. Og pasformen er SÅ god. Den sidder lige præcis som den skal. Ikke for tæt og ikke for løst (det plejer ellers at være vores problem – at dragterne bliver alt for brede, når længden passer). Ulden holder mine dynefornægtende børn lune hele natten og det er rart at vide, når jeg også ved med sikkerhed, at dynerne bliver møffet af i løbet af aftenen.

dsc_0855

Det er ikke billigt. Sådan er det. Sådan det være, når det er ordentligt produceret i ordentlige materialer. Men – til gengæld holder bodyer og heldragter længe! Str 6-12 måneder brugte vi i 7-8 måneder. Nu er Lillesøster hoppet i str 1-2 år, og med mindre hun sprænger vækstskalaen, så kommer det til at passe ganske fint også. Ingen af de ting, pigerne bruger eller har brugt er slidt op – eller ser slidte ud. Selvom det virkelig er blevet brugt. Så der er god mulighed for at arve (eller sælge videre), og så er pengene altså givet godt ud, hvis du spørger mig. Jeg kan i øvrigt anbefale de grå basis-sager. Den let melerede grå, som alle styles kommer i, er både smuk og super-praktisk. Både til de små typer, der kan have uheld udover bleens grænser – og til større, der spiser selv. Du kan se hele udvalget HER

… og så er der navnet og filosofien bag. Roots to grow, wings to fly. Jeg elsker det. Elsker, elsker, elsker. Det stemmer i den grad overens med vores tanker om opdragelse og om at give vores piger ballast til at komme ud i livet. Rødder og en sikker havn – og luft under vingerne til at gå efter deres drømme.

Stine pønser i øvrigt også på en linje, der er lidt mere budgetvenlig og på tøj til de større børn – og til mor! Dét gad jeg godt. En smuk, tynd undertrøje i merinould… Ja tak! 

2 kommentarer

 • Tak for den meget fine fine beskrivelse (og de al for søde billeder!) af hvordan du oplever vores merino! Som du jo ved ELSKER jeg merino, så det varmer bare om hjertet, at læse hvordan I bruger det og at pigerne trives i det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Selv tak – vi er så glade for at have ‘fundet’ Roots&Wings 🙂 Selv Jonas, der som udgangspunkt er ligeglad med alt børnetøj, er ombord og synes forskellen er mærkbar.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Minimal Monday: Gaver