Et hurtigt lørdagstip: Min bedste chokolademousse
Dagens lørdagstip hører til de syndige. Det er en dessert, som jeg elsker og som jeg har lavet med jævne mellemrum de sidste måske 8 år. Det er en mørk, fyldig og lækker chokolademousse med et twist af kaffe – og den er næsten sund, for der er ikke en eneste mililiter fløde i.
Vi lavede en halv portion i går eftermiddags, og selvom jeg vil mene, at smagen er relativt voksen med den ret mørke chokolade og kaffens bitterhed, så var begge piger vældigt glade for deres lille dele-portion.
Til 4 portioner skal du bruge:
150 g mørk chokolade (67-75% efter smag)
3 spsk stærk kaffe
6 æggehvider (pasteuriserede)
50 g sukker
Smelt chokolade og kaffe over vandbad og tag af varmen.
Imens pisker du hviderne til de er halvvejs stive – tilsæt sukkeret og pisk til blandingen er helt stiv og blank.
Tag 1/4 af de piskede hvider over i chokoladen og rører rundt, til det er en jævn masse.
Fold forsigtigt chokoladeblandingen sammen med resten af hviderne.
Fordel i 4 pæne portionsglas og sæt på køl.
Moussen skal bruge et par timer som minimum til at sætte sig helt – og den kan holde sig i ca et døgn, men jeg vil ikke anbefale at lave den dagen i forvejen.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu