Hold øje med: Humdakin

Et hurtigt lørdagstip: Min bedste chokolademousse

Dagens lørdagstip hører til de syndige. Det er en dessert, som jeg elsker og som jeg har lavet med jævne mellemrum de sidste måske 8 år. Det er en mørk, fyldig og lækker chokolademousse med et twist af kaffe – og den er næsten sund, for der er ikke en eneste mililiter fløde i.

Vi lavede en halv portion i går eftermiddags, og selvom jeg vil mene, at smagen er relativt voksen med den ret mørke chokolade og kaffens bitterhed, så var begge piger vældigt glade for deres lille dele-portion.

chokolademousse

Til 4 portioner skal du bruge:
150 g mørk chokolade (67-75% efter smag)
3 spsk stærk kaffe
6 æggehvider (pasteuriserede)
50 g sukker

Smelt chokolade og kaffe over vandbad og tag af varmen.

Imens pisker du hviderne til de er halvvejs stive – tilsæt sukkeret og pisk til blandingen er helt stiv og blank.

Tag 1/4 af de piskede hvider over i chokoladen og rører rundt, til det er en jævn masse.

Fold forsigtigt chokoladeblandingen sammen med resten af hviderne.

Fordel i 4 pæne portionsglas og sæt på køl.

Moussen skal bruge et par timer som minimum til at sætte sig helt – og den kan holde sig i ca et døgn, men jeg vil ikke anbefale at lave den dagen i forvejen.

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hold øje med: Humdakin