Den dag jeg med fuldt overlæg påførte mit barn smerte

Dansekjole, strikkelisten og en kurvfuld hængepartier

Med vilje holder jeg mig fra at skrive om det amerikanske valg. Eller om den højredrejning og racistiske populisme, der fejer over det meste af den vestlige verden. Jeg bliver for ked af det. Helt ned i maven ked af det. Og jeg forstår det ikke.

I stedet vil jeg vende blikket mod min nære verden og mod noget af det, der gør mig glad. Det er vist også efterhånden længe siden, der har været strikkeindlæg herinde, selvom det er sjældent at pindene er stille ude i virkeligheden.

For snart en uge siden færdiggjorde jeg al strikkearbejdet på endnu en version af Dansekjolen til Lillesøster. Første udgave havde hun på til navnefesten – og det er ikke sidste Dansekjole jeg har strikket. Denne udgave har jeg lavet kortere, så det faktisk er en tunika. Lillesøster går ikke mere end et par skridt endnu, så den kortere længde gør den mere brugbar.

Siden jeg blev færdig, har Dansekjolen ligget og ventet på at blive vasket og få syet en enkelt knap i nakken. En knap. Det kan af og til tage længere tid end at strikke en hel kjole eller bluse.

dsc_0788

dsc_0790

dsc_0801

dsc_0799

^^Sødeste Lillesøster med det store krammebehov. Bodyen under kjolen er fra yndlings-Roots & Wings og hun har ikke andet på i denne kolde tid. Leggings er fra Forkids og strømpebukser er fra MarMar (AW15).

Det er virkelig skørt! Det tager jo kortere end ingen tid, når man først finder knap og tråd frem, men alligvel ender tingene ofte med at ligge i flere uger, før jeg får dem helt afsluttet. For mig er det knapper. For andre at hæfte ender eller at montere. For andre igen ærmestrik. Af og til er det lettere (og sjovere!) at gå igang med et nyt projekt. Jeg tror måske jeg er mere end proces- end en projektstrikker, selvom jeg elsker at iklæde pigerne et færdigt produkt. (Læs mere om de to strikketyper HER)

Forleden kom jeg til bunds i min kurv fuld af hængepartier. En rolig aften, hvor jeg trængte til en pause fra pindene og hvor jeg i stedet fik ryddet ud. Syet knapper i. Færdiggjort montering. Repareret huller. Det var faktisk meget rart, og jeg tror, jeg vil øve mig i at holde indholdet af den kurv på et minimum.

Selvom det er fristende at gå igang med næste ting på strikkelisten. Jeg har mest af alt ting til pigerne på. Kjoler, bluser, cardigans. Veste, rompere, blebukser. Sokker. Små barselsgaver. Lidt julegaver. Åh, hvem der bare havde flere timer i døgnet! Men jeg drømmer også om et ego-projekt. En lækker sweater til mig selv. Jeg mangler bare at finde den perfekte opskrift

Har I også sådan en liste?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den dag jeg med fuldt overlæg påførte mit barn smerte