• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
Hurtigt lørdagstip: Strømpestrik på rundpinde

Upraktisk mor

[ ANNONCE // indeholder affiliate links ]

Jeg er en upraktisk mor. Det er jeg. Jeg ejer ikke regntøj. Eller. Jo, jeg har en cape fra SportsMAX (med en hætte, der altid får mig til at føle mig som Belle fra Skønheden og Udyret), som er vandskyende. Og jeg har et par gummistøvler.

Jeg har til gengæld intet såkaldt funktionelt overtøj. Vind- og vandtæt, I ved. Heller ingen støvler med foer eller vanter med thinsulate. Jeg orker det ærligt talt ikke. Jeg færdes som regel i byen. Med begrænsede transporttider fra A til B. Jeg har 1,5 km fra mit hjem til mit arbejde, og med de distancer synes jeg det er lidt overkill at investere i en hel garderobe, der kan modstå elementernes rasen.

I stedet har jeg smukt overtøj. Smukke læderstøvler. Bevares, de er samtidig også både praktiske og gåvenlige i rågummisåler fra Angulus, men de er jo ikke ligefrem lavet til timelange besøg i fugtigt sand på legepladser eller til natur-vandreture i vintervejr. Jeg har uldfrakker i hindbærrød og sand. Som jeg elsker for deres faconer og indbyggede lækkerhed. Men når det bliver rigtig koldt, så kan jeg godt fornemme, at jeg mangler noget. Et lag af uigennemtrængelig beskyttelse mod elementerne.

relae-ootdDagens upraktiske mor: Uldfrakke fra Wackerhaus (find lignende HER) // Hue fra MarMar // Strømper fra Wolford

Jeg plejer at iføre mig lag på lag af strik indenunder overtøjet, men måske er det ved at være tid til at være bare en anelse mere praktisk (og samtidig at undgå det ret bulky look, som lag af strik skaber). Jeg overvejer seriøst om en softshelljakke fra Engelbert Strauss kunne være tricket, der kunne forene det praktiske med det æstetiske. Sådan en let sag, der holder vind ude og varme inde og som kan være under de smukke jakker.

Er der mon nogen af jer, der har erfaringer med softshell til voksne?

9 kommentarer

 • Sara

  Jeg ville gå efter en tynd dunjakke istedet – det gør jeg når det er rigtig koldt, og sådan en kan godt passes ind, under en frakke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det var en god pointe. Men skal det ikke være en jakke af ægte dun så? Den slags plejer at koste spidsen af en jetjager… Og så er det måske lige så smart med softshell, trods alt?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Som den vestjyske landpige jeg (oprindeligt) er, har jeg haft masser af den slags. For nogle måneder siden valgte jeg at smide penge efter en sådan jakke fra peak performance, som er virkelig god – når det ikke er alt for koldt. De holder vand og vind ude, men du slipper ikke for at iføre dig en masse lag indenunder, hvis du vil holde varmen om vinteren 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Men – så er jeg jo lige langt? For det er netop pointen at undgå alle lagene…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina Højsgaard

  Skal en softshell ikke være yderst?! Jf at der er “skal” i navnet…
  Jeg er desuden selv en upraktisk mor der lidt efter lidt erkender at der er brug for praktisk tøj når man bruger mange timer på en legeplads. Jeg er selv blevet ret glad for Danefæs jakker både ift regnjakker og vinterjakker. De er lækre i designet (taget i betragtning at det er i kategorien praktisk tøj), varme og holder godt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Måske. (Se lige, hvor lidt jeg ved om det!) Jeg tænker bare, at uanset hvor den er, så er skallen jo vindtæt? Også selvom der er noget pænt og uldent yderst. Jeg kender godt Danefæ (også fra arbejdet), men de bliver stadig lidt for praktiske til mig. Bortset fra denne sæsons Darling-uldjakke. Men den er jo – igen – ‘bare’ en uldjakke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aldrig gå ned på grej! sagde (den tidligere) friluftsnørden 😉

  Normalt siger man, at når man skal holde varmen, skal man have tre lag på. Et inderlag (gerne uld), et mellemlag (varmt) og så et yderlag (“skallen”, der beskytter mod vind). En softshell er en slags forening mellem mellem- og yderlaget.

  Arcteryx er noget af det ypperste, man kan få, når det handler om (lækkert!) udetøj. Jeg har en ældre udgave af denne, http://www.friluftsland.dk/fleecetroeje-til-kvinder/arcteryx-womens-covert-cardigan og jeg har helt ærligt bare lyst til at sove i den! (det er et mellemlag) Hvis jeg lige havde 5.000 bobs, jeg ikke lige vidste, hvad jeg skulle bruge til, ville jeg straks købe denne vinterfrakke, der er mere end legeplads- OG kjolegodkendt, http://www.friluftsland.dk/varme-jakker-til-kvinder/arcteryx-womens-durant-coat

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hurtigt lørdagstip: Strømpestrik på rundpinde