• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
Glansbilleder

Minimal Monday: Digitalt rod #2

Endnu en uge er sat igang og det betyder endnu en omgang minimalisme her på Østfronten. I sidste uge handlede det om digitalt rod, og det fortsætter i denne uge. Jeg blev nemlig ikke færdig, kan jeg mærke, og jeg vil også fortælle lidt om mine fremskridt siden sidst. Jeg har nemlig øvet mig. Det er rent faktisk lykkedes mig at efterleve mine forsætter om at gå minimalistisk til værks i mine fotos – og mails. Og beskeder. Næste skridt er at forholde mig til mine ‘skyer’ med digital information.

Sidste uge – efter at have udgivet mandagsindlægget – slettede jeg 2000 fotos fra min iPhones kamerarulle. 2000! Der er i skrivende stund 371 tilbage, og der kan helt sikkert ryddes mere ud, men det er en proces. Målet er kun at beholde dem, som jeg også ville forestille mig at printe ud og gemme i fysisk form.

Siden sidst har jeg øvet mig i at slette løbende. Både på mit job og i forbindelse med bloggen tager jeg løbende billeder med telefonen. Min nye vane er at kigge dagens billeder igennem og rydde ud i dem en gang i døgnet (ca.) for at minimere akkumulering af alt for mange billeder.

Så hver gang jeg har taget billeder af for eksempel pigerne, har jeg senere set dem igennem og konsekvent slettet dem, der ikke var gode nok. Dem, der er næsten ens, dem, der blev slørede eller overbelyste eller bare ser mærkelige ud af en eller anden grund. Særligt med billeder af mine søde, skønne børn har det faktisk vist sig at være vanskeligt at slette særligt mange samme dag – for minderne om dagens begivenheder er stadig friske og kære. Det kan være en fordel at kigge et på dem igen en uge senere og så slette flere dér. Det gør det enklere at spotte de ‘vigtige’ billeder.

Jeg tog omkring 30 billeder af mit og Beans besøg i balletten i går, og pt. er der 12 tilbage i iPhoto-biblioteket. Giv mig en uge, så er der 2. Eller 3. Jeg er også bare et menneske 😉 Billederne her i indlægget er i øvrigt et udemærket eksempel på ‘dubletter’. Altså. De er jo ens. Bortset fra at de ikke er ens. Og fordi jeg synes hver især kan noget, og mindet om dem er så tæt på, så kan jeg lige nu ikke vælge, hvilket, jeg vil gemme. På den anden side ved jeg, at jeg ikke ville printe alle tre. Så. To skal væk. Jeg skal bare lige bestemme mig. (Input er velkomne)

dsc_0721

Når man sletter løbende, er det også lettere at overskue ‘skyerne’ – det eksterne harddrive eller iCloud eller hvilken tjeneste, du nu bruger. I stedet for at overføre hele l*rtet (bare fordi man ikke kan overskue andet) og så lade det ligge ubrugt og til ingen verdens nytte. Jeg har planer om at slette et par af mine skyer, fordi jeg bruger dem reelt ikke. Så hellere have en enkelt, hvor der ligger sikkerhedskopier og backups – og måske udvalgte billeder.

Hvilket bringer mig videre til noget andet, som jeg har ryddet op i. Min e-boks! Det er virkelig ikke sexet at kigge sådan en fætter igennem, men det er til gengæld virkelig rart at få det gjort. Og langt, langt det meste kunne ryge direkte i skraldespanden og slettes. Jeg har ikke brug for digitale kopier af kontobevægelser fra 2015, eksempelvis. Nu er de tilbageværende dokumenter samlet og sorteret i relevante mapper. Skat. Bank. Børn. Andel.

dsc_0722

Jeg har også ryddet op i mine indbakker – både i beskeder og mails. Jeg har en tendens til at lade beskeder ligge, men det er der som regel ingen grund til, og de fylder bare. Min mailboks er også altid et overflødighedshorn af alt muligt, og som regel kan det ikke lade sig gøre at tømme indbakken helt. Der er altid noget, der mangler opfølgning eller skal svares på. Til gengæld øver jeg mig i at slette alt det andet løbende. Jeg er endnu ikke nået til at gennemgå de enkelte foldere – og det bliver også en ordentlig omgang, men til gengæld også rart at få klaret. For jeg har jo ikke behov for at gemme mails der er 5-6-9 år gamle og handler om tidligere jobs.

Jeg er ikke kommet videre i mit fotobibliotek på computeren (desværre). Det er stadig en enorm opgave, der venter forude. Til gengæld har jeg gjort mig lidt tanker om organiseringen fremadrettet. I stedet for at lade biblioteket lave sine ‘begivenheder’ som bliver noget rod at finde rundt i, så vil jeg forsøge at blive mere konsekvent i brugen af ‘Albums’. Jeg har nogle allerede – mest fra ferier, hvilket er oplagt at fortsætte med – men det vil være nemt og enkelt at sortere i de kategorier, som jeg skal bruge alligevel. Så er halvdelen af arbejdet gjort, når det bliver tid til at lave fotobøger, kalendere til bedsteforældre eller bare printe de særligt fine billeder.

dsc_0723

Jeg påtænker at lave et fotoalbum til hver af pigerne, som kan bruges til hver deres fotobog år for år – og så en mappe med ‘favoritter’ til de aller-allerbedste billeder. Den skal bruges med forbehold – for det er ikke megen hjælp med 500+ favoritter 😉 Så ryger hele idéen ligesom. Jeg vil forsøge at holde mig til 1 favorit til en bestemt dag eller bestemt begivenhed.

Jeg lover at lave et helt indlæg om fotobøger og mine bedste tips til dem. Også i tide til at du kan nå at lave albums til årets julegaver! Jeg skal bare lige have overblik over mine egne fotos først…

Vil du læse mere om Minimal Monday? Så kan du se de tidligere indlæg HER, HER, HER og HER

Hvis du har ideer til, hvad jeg kan kaste mig over at minimalisere, så skriv endelig til mig. Jeg har indlæg om affektionsværdi og arvegods i tankerne. Og bøger. Og mine egne ‘kreadimser’ og garn. Men input er altid velkomne.

4 kommentarer

 • Mette

  Sikke et stort arbejde du er gået i gang med. Jeg/vi burde gøre det samme med billeder. Vi tager virkelig mange billeder af vores to vidundere ugentlig, men de bliver bare gemt i månedsmapper på vores eksterne harddisk – det er ganske uoverskueligt!
  Jeg ville gemme billede nr. 2 af Bean – det smil er ikke til at stå for 😊
  Kh Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er helt vildt, men jeg ved, jeg bliver glad når det er gjort. Vi har også en ekstern harddisk og den er også fyldt med alt muligt. I virkeligheden handler det nok også om det sentimentale i at gemme alt. Tænk, hvis man glemmer… Men det er jo noget pjat. Det er sjovt du siger det – for smilebilledet er det, hvor Jonas og jeg mindst synes hun ligner ‘sig selv’ som vi plejer at se hende. Måske er det derfor, det er lidt noget særligt?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Til dine fotobøger kan det faktisk se fint ud på nogle sider at have 3-4 billeder a la oven for ved siden af hinanden – for at vise barnets små variationer i ansigtsudtryk. Så overvej at gemme de aller bedste ‘serier’ også – så det ikke bliver så minimalistisk, at udtrykket bliver poleret.

  Derudover er jeg helt enig med dig, og ser frem til dine fotobogstips, for jeg har lige 6-7 års fotobøger, der skal produceres 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er en god pointe, Kristine. Tak for input!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glansbilleder