• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
Minimal Monday // Legetøj

Apropos minimalisme – hvad sker der med det, vi rydder ud?

[ANNONCE]

I forlængelse af det her minimalisme-projekt, jeg har gang i, så er der andre overvejelser også.  For hvad gør vi med det, der er ’til overs’ – det, vi sorterer fra og rydder ud.

Noget gives bort. Andet sættes til salg. Andet igen smides ud. Det, der er gået i stykker eller som er for slidt til at få nyt liv et andet sted. Jeg kunne vel i princippet smide hele l*rtet i nogle sorte affaldssække og i den nærmeste container. Det giver bare ikke særligt meget mening for mig, netop fordi minimalismen også i min optik handler om at leve mere bæredygtigt. At overveje sine køb og sit forbrug. At omgive sig med det, man ikke kan leve uden – og ikke det man bare ikke *KAN* leve uden. For jo. Et kæmpe skab fuldt af alt muligt lækkert tøj og metervis med smukke sko kunne være dejligt på papiret. Og hvis man brugte det.

Bæredygtighed er ikke at smide ud og købe nyt. Det er (også) at overveje hvordan genstande og materialer kan leve videre. Et nyt sted, hvor der bliver sat pris på det. Jeg fik den dejligste besked på Instagram fra en af dem, der har købt noget af Beans tøj. Om en datter, der var blevet så glad og stolt og som glædede sig til at vise nye kjoler frem i børnehaven. Se. SÅ giver det mening. I stedet for at ende i en container og blive brændt, er der nu nogle helt fine kjoler, der får en renæssance. Ligesom mine smukke, smukke støvletter, der var blevet et halvt nummer for små efter to graviditeter (tak for det, piger…) Dem er der en anden, der får glæde af, og de kommer til at blive brugt i stedet for at stå og blive støvede i et skab.

Og det, der skal smides ud? Det, der er slidt op eller gået i stykker? Det kommer heller ikke i sorte affaldssække og ryger samlet i containeren. Det bliver delt op i metal, hård plast, batterier og småt brændbart. Det er slet ikke så svært. Og når det bliver sorteret ordentligt, så kan rigtig meget genanvendes. Til gavn for vores planet og for vores børn.

Det giver mening. At genbruge. At tænke bæredygtigt. At forholde sig til hvordan vi lever vores liv.

Stena Recycling har lavet en lige dele rørende og humoristisk video om netop dette – at give materialterne nyt liv, og jeg synes faktisk den er et kig værd.

2 kommentarer

 • Stine

  Et tip hvis du nu ikke allerede ved det. H&m har i deres bukker opsamling hvor man kan lægge de kakaoplettede bluser, hullede bukser og strømpen uden makker. De sørger så for det bliber genbrugt til eks isolering. Afleverer du en bærepose får du endda en rabatkupon til senere brug. Det er da win for alle parter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det havde jeg faktisk hørt noget om, men glemt alt om igen. Tak for reminder og for at dele. Det er en god viden at have, når man rydder ud.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Minimal Monday // Legetøj