Så hold dog MUND barn!

Om en måned…

… starter Lillesøster i verdens allerbedste dagpleje. Og jeg har ikke engang et lillebitte, blødt garnnøgle af en knude i maven over det. Jeg ved, hvor fantastisk et sted det er. Jeg kender pædagogerne og deres hjertevarme tilgang til de små mennesker i deres varetægt. Jeg er helt sikker i både hjerte og hjerne på, at flerbørnsdagplejen er det helt rigtige valg for os. De glæder sig til at passe på og støtte Lillesøster i hendes videre udvikling, og med 3 voksne og 8 børn er det præcis den rigtige størrelse.

… er jeg måske ikke helt så bundet af at være fodrings-maskine som jeg er nu. Jeg havde ellers fået mulighed for at kigge forbi Roskilde Festival, men det ville ikke give mening at tage afsted. Jeg ville ikke kunne hygge mig og slappe af, vel vidende at min lille mælkedranker ville blive ked – og ikke mindst hendes søster og far, skulle deale med en utilfreds baby. Det skulle nok gå om dagen, men om natten. Det ville være et mareridt for alle. Så i stedet er Jonas nu ham, der drikker lunkne fadøl i silende regn, mens musikken spiller.

… sidder hjertet måske ikke længere oppe i halsen på mig. Måske. Bean var i stuen og børstede tænder. Det burde hun i al fald have været. Jeg gik ud på badeværelset for at lukke vinduet fordi det var begyndt at regne lige lovlig voldsomt. Jeg åbnede døren til synet af Bean, der rakte en arm ud af vinduet for at føle på regnen og aldrig har nogen trådt så hurtigt gennem et lokale for at trække et barn til sig. Hun havde sneget sig under et fyldt vasketøjsstativ, som jeg havde sat foran vinduet. Hun var ikke klatret op i vinduet. Heldigvis. Og der skete ikke noget. 7. 9. 13. Hun blev smadderforskrækket over min reaktion, men ikke nær så forskrækket som jeg var blevet. Badeværelsesvinduet er det eneste i huset, som ikke har sikkerheds-lukning. Det får det så nu. Jeg har aldrig før oplevet den kvalmende, syge, klæbrige fornemmelse af angst, der bliver næsten håndgribelig. Det har jeg så nu. Det behøver jeg aldrig opleve igen. Nogensinde.

 photo DSC_0246_zpsod0zbg4g.jpg

I øvrigt. TAK for alle de gode input til sidste indlæg (som jeg i parantes bemærket føler mig som verdens dårligste mor for at have skrevet lige omtrent nu…) Jeg tror, vi skal have implementeret båndoptageren på en eller anden måde, for det er en virkelig god idé. Og så skal vi øve os mere i at gøre plads til alle. Det gælder både for os, der søger roen og dem, der elsker lyde og livlighed.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

4 kommentarer

  • Den kan jeg godt genkende, den der halve øv-følelse af at gå glip af noget, fordi man ikke bare kan sætte brysterne af derhjemme. Så mindede jeg mig selv om, at det jo er så ultrakort tid, de er små og afhængige af en, og så var det egentlig okay at blive hjemme. Man har jo hele resten af livet til at lave de der ting (derfor er det selvfølgelig stadig øv, hvis det er yndlingsbandet, der spiller. Og man skal ikke tænke for meget på kolde fadøl imens man sidder derhjemme ;))

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Ork – det stod ned i stænger, så jeg var udemærket tilfreds med min chokoladekage, varme kaffe og bløde sofa 😉

      Jeg føler egentlig ikke at jeg går glip af noget. Jeg ville ikke kunne føle mig tilpas i at være afsted, og jeg vil allerhelst være med pigerne, hvis jeg skal være helt ærlig. En enkelt friaften og et par timer hist og pist er rigeligt for nu.
      Jeg savner en god, lang kærestemiddag med Jonas. Og på sigt glæder jeg mig til at være mindre fysisk bundet. Men jeg har heldigvis ikke en lede over amningen og den manglende frihed. I det store og hele elsker jeg virkelig, virkelig, virkelig at amme.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Rigtig meget held og lykke med opstart i dagpleje!
    En enkelt request; kan jeg bede dig fortælle hvilken slynge vugge I brugte til lillesøster? Jeg sidder her med lillebror, der er 4 dage gammel, og ville gerne se nærmere på at investere i én – men synes der er rigtig mange at vælge imellem!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Tak! Vi glæder os. Det er virkelig et lykketræf at vi fik samme sted, som Bean gik. Og jeg er vild med, at Lillesøster har rundet sin første fødselsdag, før hun starter der.

      Det kan du tro. Vi har lånt en slyngevugge af et vennepar. Den er fra Natures Sway og så vidt jeg ved, er det er en type, der kan købes med ’tilfreds eller pengene retur’-garanti hos sneglehuset? Anywho. Den er vi virkelig glade for, og vi bruger den stadig til den knap 1-årige. Tillykke med lillebitte, nye lillebror <3

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så hold dog MUND barn!