Jysk muld på væggen

Familieudflugt til Knuthenborg

[ANNONCE]

Vi holder sommerferie. Det er skønnere end skønt. (Også selvom jeg lige skal trække vejret og affinde mig med at blive udsat for lyd-terror) I sidste uge pakkede vi bilen og kørte hele vejen fra Østerbro til Lolland. Nærmere bestemt Knuthenborg Safaripark, hvor vi var inviteret til at komme forbi. Sidste gang vi besøgte dyreparken var for godt 2 år siden, så vi glædede os alle til gensynet. Eller. Lillesøster var pænt ligeglad, men hun ved jo heller ikke bedre.

Pigerne er skønne at have med på road trip. De sover generelt det meste af vejen, og så er det jo ingen sag at køre knap 150 km hver vej.  Vi tilbragte 6 timer i parken, inden alle var mætte af indtryk og jeg satte mig bag rettet og kørte turen hjem (hvilket i øvrigt er et sjældent syn, så jeg var ret stolt af mig selv)

Vi startede med at gå en runde i Limpopolands kæmpe legeområde, der indbyder til aktiv leg, og med Lillesøster i bæreselen fik vi udforsket tømmerflåder, klatrebaner og Bean og Jonas besteg den nyeste tilføjelse, Kilimanjaro, som er en bjergformet legeplads med rutschebaner, trampoliner og masser af motoriske klatreudfordringer. Vi ventede dog med at hvine på vandlegepladsen  og – for Jonas’ vedkommende – blive plaskvåd i Congo Splash-rutschebanen, til solen for alvor kom frem om eftermiddagen.

Frokosten kan man let medbringe, for der er masser af skønne picnic-spots i parken, men vi kan også varmt anbefale at bestille Knuthenborgs egne picnicposer. Der var rigeligt af mad i – faktisk kunne vi nok godt være blevet mætte 4 voksne – og det var både lækkert, frisk og et godt udvalg af mad. Bean var desuden vild med sin egen, lille picnicpose og ikke mindst med den tiger-tallerken i melamin, der fulgte med.

 photo DSC_0450_zpsst2r8v8d.jpg
 photo DSC_0455_zpssgwhqdwt.jpg
 photo DSC_0485_zpsuannwpyh.jpg
Efter frokost var Lillesøster klar til en lur, og vi satte os derfor i bilen og kørte rundt for at se alle de vilde dyr med en snorkende baby på bagsædet. Ulve, elge, bisoner, kameler, zebraer, giraffer, næsehorn og tigre. Da vi kørte mod klappegederne, stillede en struds sig lige midt på vejen og Bean grinede så højt af det fjollede dyr, der ikke kendte færdselsreglerne, at Lillesøster vågnede. Begge piger var vildt optagede af de legesyge geder og Bean kunne have brugt resten af dagen på at plukke græsstrå og fodre dem.

 photo DSC_0505_zpsqdlzh6f4.jpg
 photo DSC_0521_zpsuxfpfj8a.jpg
 photo DSC_0535_zpsgvsxjbbd.jpg

Knuthenborg ligger langt væk fra os, men oplevelsen er hele turen værd. Det er spændende både for voksne og børn at opleve de imponerende dyr på nært hold, og for Lillesøster er det skønt at komme på græs, klappe bløde geder og sidde i en sandkasse og spise sand (seriøst. Hvorfor gør babyer det?!) På turen ud af parken skulle vi lige nå at klappe de hvide kameler og shetlandsponyerne, og vi endte desværre i nærheden af den eneste lille pony med et attitudeproblem. På et splitsekund gik den fra at stå roligt og blive aet til at vende rundt og sende en hov direkte i maven på en forskrækket og ked Bean.

Den oplevelse fyldte naturligvis en del i det lille, krøllede hoved, og dagen efter, da vi pakkede hele Playmobil ZOO-udstyret ud, var der også indtil flere små plastikmennesker, der blev sparket i maven. Av. Heldigvis er hun mere fokuseret på resten af oplevelsen, og ifølge Bean skal man ved et besøg i Knuthenborg sætte allermest tid af til at klatre på Kilimanjaro og til at klappe geder. For de er ‘megasøde, mor. Og de synes min kjole er vildt flot, når de spiser den’. Den lille brochure, man får udleveret ved indgangen, er blevet gransket mange gange efterfølgende. Vi har sat krydser ved alle de dyr, vi så og har talt om hvad de gør og kan. Jeg elsker, når en oplevelse kobles med læring – og her er det ret konkret og håndgribeligt.

Mangler du en idé til en udflugt i sommerperioden, synes jeg, du skal overveje Knuthenborg. Det er et skønt alternativ til forlystelsesparker, og her er der tid og plads til at opleve det hele i sit eget tempo. Hvornår har du desuden set et næsehorn helt tæt på med kun en bilrude imellem jer?

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jysk muld på væggen