• Caroline Jacobsen
  • Triplets of Copenhagen
  • Fit Mom
  • Østfronten
  • ···
Om de rædselsfulde ting, mødre gør

Børnevenlig sommerudflugt – Sommerland Sjælland

[ANNONCE]

Sidste sommer var vi inviteret til Nordjylland for at besøge Fårup. Der kommer vi meget gerne igen, men det er en meget lang tur med Lillesøster – så vi venter til hun kan være med på flere af forlystelserne. Heldigvis er der også sommerlande tættere på hvor vi bor.

Sidste weekend var vi inviterede til Sommerland Sjælland – med godt en times kørsel fra os, var det et noget mere overskueligt projekt, så vi pakkede bilen og kørte afsted efter Lillesøsters morgenlur.

Jeg må indrømme at konceptet med de her større forlystelsesparker tiltaler mig, når man har både et barn og en baby med. Der er masser af plads til at komme omkring med barnevogne og – vigtigt! – det er muligt at finde stille områder til middagsluren.

IMG_9799

Bean havde en fest. En kæmpe fest. Bortset fra en enkelt, vild rutschebane måtte hun nemlig prøve det hele. Det tror jeg faktisk også hun gjorde 🙂 Området med forlystelser specifikt for mindre børn er genialt til formålet. Minitog, veteranbiler, svanebåde, flyvemaskiner og alskens andre hyggelige ting for en pige på 4 år, der gerne vil selv.

IMG_9830

Udover mini-landet til de mindre børn er parken inddelt i nogle temaer. I det vilde vesten gravede Bean nok guld til at en (mobil-betalt) sherifstjerne og hun red afsted på mekanisk hestetur blandt dynamit og cowboys. Hende og Jonas tog på en lang junglesti med masser af motoriske udfordringer – men Beans favorit var helt bestemt sejlturen på en ‘rafte‘ igennem Amazonas jungle med krokodiller, indianere, skatte og skeletter. Lige noget for en livlig fantasi. Den skulle prøves to gange i træk, så vi tog en ekstra tur, mens Jonas og Lillesøster stod af og kiggede på kaniner i stedet.

Jeg havde egentlig ikke regnet med, at Lillesøster ville få rigtig glæde af turen udover at hun elsker at være sammen med os og i særdeleshed sin søster. Det var en hyggelig overraskelse, at hun kluklo over sejlturen på Amazonas og i cykel-bådene. Det havde ingen set komme.
IMG_9847 IMG_9852

Det var to trætte piger, der gik omkuld i bilen på vejen hjem efter en lang, hyggelig og varm dag. Jeg savnede lidt den overordnede idé i parken – en slags sammenhæng i hele området, som jeg oplevede i Fårup sidste år. Der er dog masser af potentiale og gode områder i Sommerland Sjælland – og søde, hjælpsomme ‘sommerværter’ som personalet kaldes. Og så er jeg i øvrigt vild med at der var huse til flagermus og skraldespandene i parkområderne er fine, flettede kurve. Det er godt tænkt!

IMG_9828

Bonusinfo til alle, der ammer: Der er indrettet en decideret amme-hule, hvor man kan lukke af for vind, vejr og indtryk og amme og pusle i ro. Dem, som kender mig, ved at jeg intet problem har med at knappe op for mælkebaren hvorsomhelst, men efterhånden er Lillesøster så stor at hun let bliver distraheret. Resultatet er en mælkeoversvømmelse, så jeg er begyndt at vælge locations afskærmet fra resten af verden. Ammehulen er også fin, hvis man er en mere blufærdig type end jeg 😉

IMG_9859

Tager I afsted på sommerudflugter i landets sommerlande og parker? Hvad kan I anbefale?

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om de rædselsfulde ting, mødre gør