• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
Lillesøster 10 måneder - status på mad

Fødselsdagsglimt – lagkager, glimmer og godter

Sidste omgang fødselsdagsspam for Bean for i år.

Vi fejrede hende med familie 30. april – og med veninder dagen efter. Hun fik sin yndlingskage – Camilla Plums gode lagkagebunde fra bogen ‘Sødt’ (som er mine go-to lagkagebunde) med nutella og hjemmelavet jordbærmousse. Overtrækket skulle være marcipan og selvom det ikke just er min bedste kagedisciplin, så var hovedpersonen tilfreds med resultatet. Smagen var alle glade for.

 photo DSC_0101_zpswdtx55wi.jpg
 photo DSC_0103_zps6sc2trlg.jpg
 photo DSC_0065_zpsumds16dd.jpg
 photo DSC_0067_zpsfgekxrlb.jpg
 photo DSC_0071_zpsggi04bpk.jpg
 photo DSC_0086_zpsioecwh6q.jpg

Bean var så sød på sin fødselsdag. Hun havde øjnene tæt lukket i indtil vi havde sunget fødselsdagssang for hende i sengen – og så trissede hun ellers ind i stuen og faldt i svime over den cykel, vi havde købt på DBA. Resten af gaverne var også hit. Vi mangler stadig at sætte hendes Ramn-ramme op, men den hjemmesyede kappe en blevet en fast del af udklædningskassen. Gaven fra skytsmor var en sovepose og hun glæder sig allerede til næste tur i skoven med Jonas. Fra mormor og morfar fik hun en voksendyne og et fint sæt sengetøj med sit navn applikeret. Farmor og farfar stod for et sæt prinsessesengetøj fra Snurk, som hun knuselsker. Moster havde købt en sød natkjole, som snart kan komme i brug. Det passede fint, at gaverne var fordelt udover dagen – fra os om morgenen og fra gæster om eftermiddagen. Så var der masser af tid til at nyde dem alle. Og til at nyde selskabet og dagen.

Til pigefødselsdagen havde jeg allieret mig Whoopie på Fælledvej, og Julia havde bagt tre lækre varianter af cupcakes; fint pyntet med frosting og glimmerstjerner i fondant. Vi serverede også diverse frugt og kiks – bl.a. de gode gamle Mariekiks, der er kommet i en økologisk udgave, saftevand og popcorn. Alle fik en konfettiballon og en lille godtepose med hjem, da de gik.

 photo DSC_0197_zpsku3ncujj.jpg
 photo DSC_0199_zpsndtqjk7a.jpg

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

4 kommentarer

 • Christina

  Sikke et skønt udtryk på det billede, hvor Bean åbner soveposen (?) – godt fanget.

  Hvor mange piger var til pigefødselsdagen og var det veninderne fra børnehaven?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hun blev SÅ glad! Og det er lige præcis soveposen.

   Der var 5 piger i alt til pigefødselsdag – vi skulle have været 6, men en blev syg på dagen, desværre. Der var en enkelt veninde fra børnehaven (den eneste, Bean er rigtig glad for dernede) og resten er veninder fra andre relationer. En kusine og et par stykker som er hhv. børn af mine og Jonas’ venner og som Bean svinger rigtig godt med og altid har gjort. Det var et ret passende antal, synes jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Det er interessant at høre, for når jeg tænker på fejring af min datters fire års fødselsdag (godt nok først til december – men hun taler allerede meget om det), så tænker jeg at vi skal holde ét arrangement for børnehaven og ét for famile/nære venner. Men min datter nævner selv nogle veninder/venner, som hun gerne vil fejre sin dag sammen med (fx underboens datter, som hun leger meget med), og det har netop fået mig til at overveje gæstelisten.

   Sidste år havde vi 20 personer bestående af nærmeste familie og venner af familien til eftermiddagsfejring, og det var enormt hyggeligt, men også mange. Derudover delte vi ud i børnehaven, men fra fire år er der tradition for, at man inviterer hjem (hvis man vil – og det vil min datter selvfølgelig).

   Nå, alt dette blot for at sige tak for input, som giver stof til overvejelse.

   God dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Haha, ja det fylder virkelig meget i den alder. Det er ret skønt.

   Det er (lidt) meget med 3 fødselsdagsfejringer, hvis man spørger Jonas. Jeg syntes, det var fint. Børnehave på besøg en dag – familie en dag og veninder en dag. Men jeg tænker det kommer an på hvor stor eller lille venindegruppen og familien er, om de to ting kan kombineres.

   Det fungerede rigtig fint med en aktivitet til pigerne. Det behøver ikke være keramikmaling; men en eller anden planlagt aktivitet er god at starte på, når ikke alle kender hinanden. Så kan der sagtens være fri leg for resten.

   Dejligt, du kan bruge vores erfaringer til at tænke videre over, hvad der er den gode løsning for jer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lillesøster 10 måneder - status på mad