• Caroline Jacobsen
  • Triplets of Copenhagen *
  • Fit Mom
  • Østfronten
  • ···
Når jeg skal tilbage på arbejde...

Pladsoptimering for (børne)familier

[ANNONCE]

Mon ikke de fleste, der bor i lejligheder, kender til pladsmangel? Vi gør i al fald, selvom vi med knap 100 m2 på papiret burde have plads.

Opbevaring er et evigt tema. Både i boligblade og ikke mindst i virkeligheden for alle børnefamilier, vi kender. Herhjemme er smarte og praktiske opbevaringsløsninger i al fald noget, vi løbende udvikler for at få plads til det hele. Børn fylder måske ikke så meget i sig selv, men alt deres udstyr, tøj og legetøj gør. Man kan heldigvis optimere sig ud af meget.

Vores seneste projekt var næsten gratis, og desuden let og hurtigt og har gjort det en milliard gange mere overskueligt at finde vores sko, huer, vanter, halstørklæder, cykelhjelme. Og. Så. Videre.

Til et lille, indbygget (trekantet) skab i entréen savede vi en gammel bordplade op til hylder. Hyldeknægtene er fra tidligere projekter og var alle nogen, der lå i gemmerne. Den slags fås billigt i fx IKEA eller i Silvan. På fyldningsdøren har vi sat en billig MDF-plade op, så knager og anden opbevaring kan sidde dér. Det er et stykke resttræ, købt i Silvan for 10 kr, og så lever jeg med, at størrelsen er lidt aparte.

Alle (udendørs)sko har nu fået en plads i stedet for at ligge i en stor, uoverskuelig bunke nederst i skabet. Beans sko er naturligvis placeret længst nede, så hun kan nå dem selv. De to Koziol opbevarings-kupler har før været brugt til legetøj i stuen, men nu er de flyttet ind i skabet. Den nederste er placeret i børnehøjde og fyldt med Beans og Lillesøsters sager. Den øverste er til Jonas’ og mine huer og vanter. Derudover skal vi have sat knager op til cykelhjelmene. Det er så rart at Bean selv kan nå sine ting. Det er dejligt at kunne selv, når man snart er 4 år – og nemt for os voksne ikke at skulle gøre alt for hende.

 photo DSC_0029_zpsykhtvj6m.jpg
 photo DSC_0034_zpsltloefeo.jpg
 photo DSC_0041_zps4rvr59xy.jpg
^^Nemt og praktisk. Og skønt at kunne gemme væk!

Vi rydder løbende op i legetøj og dimser og sorterer, gemmer, sælger og giver væk. Men. Det er bare ikke nok. Vi kan ganske enkelt ikke have alt i lejligheden. Hvad gør man så af 4 menneskers vinter/sommergarderobe? Vinterdæk/sommerdæk? Jonas omfattende samling af outdoor-udstyr? Julepynten?

Vi har et loftsrum, og det er efterhånden proppet til bristepunktet. Faktisk i en sådan grad, at vi nu skal flytte ting for at komme frem til andre ting. Ikke så meget simple living der… Derfor har vi tilmeldt os Willemoesgades legendariske loppemarked til maj. Der satser vi på at få tømt rigtig godt ud. Hvis ikke, så kunne det være fristende at booke et rum hos Pelican Self Storage – nemt, sikker og praktisk til opbevaring af de ting, man stort set aldrig bruger. Jeg ved, at Jonas ville sætte pris på, at bildækkene ikke skal slæbes op og ned ad bagtrappen to gange om året! Det er også virkelig smart i tilfælde af flytning.

Har I nogle geniale og pladsbesparende opbevaringsløsninger? Eller kunne I også være fristede af at outsource og lade nogle ejendele rykke ud af huset?

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

1 kommentar

  • Monica

    Mascha Vang anbefalede engang et firma. Jeg kan desværre ikke huske navnet, men de leverer nogle kasser til dig og henter dem igen. Hvis du så får brug for den ene kasse, f.eks. med vintertøjet, så beder du blot om, at få leveret den kasse hjem til dig. Det lød ret smart, men jeg har ikke personlige erfaringer med det.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når jeg skal tilbage på arbejde...