• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
Goodiebags - navngivning #4

8 måneder

Netop i dag er Lillesøster 8 måneder gammel. Min lille baby er slet ikke så lille længere – heller ikke målt på omfanget af hendes bløde lår. Hun har brugt 8 måneder på at vokse sig helt ind i vores hjerter, og jeg kan næsten ikke forstå, hun ikke har været her altid. Jeg kan heller ikke forstå, hvordan hun pludselig er blevet så stor. Det er en frygtelig kliche, men sådan må det altså være.

8 måneder Lillesøster

Lillesøster…

… er vældigt glad for at amme. Stadigvæk.

… er vældigt glad for mad. Alt skal smages på og undersøges. Også grønt. Det gad Bean aldrig. Til gengæld har begge piger en klar forkærlighed for kød.

… er 74 cm lang og vejer 8,4 kg. Som sin søster ligger hun over gennemsnittet på længdekurven, men ret meget i midten af feltet på vægten. Hun ser dejligt babytyk ud og jeg er ret imponeret over, at hun har elastikker midt på underarmene.

… klarede dagens SSP-besøg og Boel-test til UG. Jo, det må man gerne være mor-stolt over.

… er ikke typen, der har travlt med at komme ud over stepperne. Bean krøb da hun var 6 måneder og kravlede, da hun blev 8. Lillesøster triller og leger flyvemaskine. Og det er det. Der er hverken tegn i sol, måne eller stjerner på at hun begynder at arbejde i fremdrift lige foreløbig.

… er til gengæld glad for at dimse og øve mund- og finmotorik. Alting bliver undersøgt minutiøst og hun snakker, råber og fortæller på livet løs.

… er mild og tålmodig langt størstedelen af tiden. Og når hun er sur og tvær er det stadig ikke på højde med, hvad hendes søster kunne præstere.

… er HELT vild med sin storesøster. Ingen kan få hende til at klukle som Bean, og det smelter mit hjerte hver gang jeg ser dem fjolle, grine og kysse – og i det hele taget at de så gerne vil hinandens selskab.

… har ikke en eneste lillebitte mælketand. Det gør amning supernemt for mig

… elsker barnevognen. Både når hun skal sove og når vi bare triller. Men nu er hun vist efterhånden blevet for lang til den og det er tid til at finde klapvognsdelen frem.

… er meget glad med at gynge, svinge og synge. Både herhjemme og ude. Jeg har netop investeret i termotøj, så vi kan begynde at bruge legepladserne i området. Sandet er stadig for koldt, tror jeg, men babygynger er et hit.

… er fra mit helt objektive perspektiv verdens skønneste baby. Og nu kan jeg høre, hun er ved at vågne, så jeg vil skynde mig ind og kysse hende et par gange mere inden vi skal have frokosten på bordet.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

2 kommentarer

 • Stine

  Dejligt dejligt indlæg 🙂 Hun ser så lækker ud! Her har lillebror på 5 måneder heller ingenlunde så travlt med at komme omkring, som storesøster havde… Og det er helt fint med mig 😀 Jeg kan huske, du engang skrev, at voksiposen ikke havde fungeret for dig, men hvad bruger i så i klapvognen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Beklager de lange svartider! Der er lige gået sygdom og tigerspring i den. Altså; indtil hun blev omkring 6 måneder lå hun i en blød lift i vognen, godt foret med uldtæppe underst og dyne pakket omkring sig som en rullepølse. Siden hun voksede ud af liften, har vi brugt en babysovepose (længe leve outdoorsy fædre der ikke går ned på udstyr!), som Bean brugte da hun var lille. Den kan holde til temperaturer ned til -10 grader og har en komforttemperatur omkring 0 grader, så det har fungeret rigtig godt. Nu skal hun snart skifte til klapvognsdelen i Bugaboo’en og der har vi en varm klapvognspose, der passer til – som jeg tænker skal fores med tæpper indtil vejret bliver lidt mildere.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Goodiebags - navngivning #4