Fastelavnsboller med rabarber/hyldeblomst creme
[ANNONCE]
Jeg ved godt, at fastelavn egentlig var i søndags, men altså. Fastelavnsboller kan man jo sagtens spise lidt endnu. Egentlig er den gammeldags slags vel et fint alternativ til muffins eller hvide hvedeboller til fødselsdage?
Jeg fik tilsendt en ordentlig røvfuld omgang te fra Fredsted Te, i anledning af deres relancering af en masse nye, lækre smagsvarianter – og med opfordringen til at bruge teen på en lidt anderledes måde. De har nemlig lanceret en app, der giver inspiration til mojitos med pebermyntete og karameller med Baileys te og andre gode sager.
Jeg havde imidlertid lovet Bean at vi skulle bage, og så fik jeg idéen at lave en lidt anderledes creme til bollerne. Resultatet blev ganske udemærket og den traditionelle vaniljecreme fik et frisk pust og en mild aroma af rabarber/hyldeblomst.
Fastelavnsboller (12 stk)
350 g hvedemel
125 g smør
50 g gær (eller en pk tørgær)
1,5 dl mælk
1 æg
1/4 tsk salt
1 spsk sukker
Creme:
2 æg
2 spsk sukker
3 tsk Maizena
2,5 dl mælk
1/2 tsk vaniljepulver eller korn fra 1/4 vaniljestang
Hak mel og smør sammen og findel til en grynet masse. Rør gæren ud i den lune mælk og bland det sammen med melmassen. Pisk ægget med sukker og salt og bland det hele sammen. Rør dejen til den er smidig og glat. Lad hæve til dobbelt størrelse.
Opvarm mælken til lige knap kogepunktet med tre tebreve i. Lad poserne trække i mælken, mens den køler af. Når mælken har stuetemperatur tages tebrevene op og cremen kan laves færdig. Pisk æg godt med sukker og pisk Maizena i. Bland med mælk og vanilje. Bringes i kog under piskning og koges godt igennem. Rør i cremen af og til under afkølingen.
Rør dejen ud og del i firkanter. Læg ca en spsk creme på hver firkant, fold enderne sammen og læg bollerne på pladen med samlingen nedad. Lad hæve til dobbelt størrelse (eller så længe det tager ovnen at varme op til 220 grader) Pensl bollerne med vand. Bages nederst i ovnen i ca. 20 minutter. Afkøles på rist og pyntes efter temperament.
Velbekomme!
Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram
Ingen kommentarer endnu