Tålmodighed og temperament

Eye of the beholder

Efter en lang fastelavnsdag som sommerfugl, kom Bean en tur i badekaret. Jeg gav hende en vaskeklud og bad hende vaske sminken af ansigtet. Efter at have forklaret, at vi naturligvis godt kunne male hende igen en anden dag OG at huden altså ikke har godt af at have maling på hele tiden, accepterede hun og gik i gang. Jeg gik ind i stuen til Lillesøster, der havde rullet sig selv rundt og lå oven på noget legetøj. Hvilket øjensynligt ikke var det mest behagelige, hun nogensinde havde prøvet.

Bean kaldte på mig efter et minuts tid og jeg tog Lillesøster på armen og gik ud til hende. Hun sad helt trist og så slagen ud – med vaskekluden i hånden.

‘Mor. Jeg kunne altså ikke vaske mig helt.’, sagde barnet. Skuffelsen og nederlaget hang tungt i rummet og den lille stemme havde en nærmest uhørlig undertone af gråd.

Jeg kiggede på hendes søde ansigt. Bortset fra lidt rester ved næserødderne, havde hun fjernet al malingen. Det var meget, meget mere end jeg havde regnet med hun kunne.

‘Bean! Hvor ER du dygtig. Du har næsten vasket alt sammen af. Det sidste her ved næsen er bare rigtig svært. Men prøv at se: du har vasket ALT det andet. Hvor er du dygtig.’

Hun lyste op og blev rank i ryggen – situationen blev vendt fra nederlag til stolthed over en veludført opgave. Jeg hjalp med de sidste rester maling, og tænkte i mit stille sind, hvor vigtige forældres (og andres) reaktioner og respons er. Hvordan vi kan hjælpe børn med at løse en opgave og opleve sejre. Hvordan en oplevelse ses forskelligt afhængigt af øjnene der ser. Hvor glad jeg var for at kunne gøre det klart for Bean, at hun faktisk havde været rigtig dygtig og opleve hvordan hele hendes lille væsen forandrede sig og begyndte at lyse indefra. I dag har været en god dag.

 photo DSC_0010_zpsfwrtwanx.jpg
 photo DSC_0008_zpskxiq2r7f.jpg

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tålmodighed og temperament