• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
Guide til en god fødsel

7 måneder

Lillesøster er netop i dag 7 måneder gammel. Syv. Det betyder at jeg kun har godt 2 måneders barsel tilbage, inden Jonas overtager. Den lader vi lige stå lidt.

Min buttede baby pludrer og snakker som et vandfald det meste af tiden. Ba-ba-ba-BAA-ba er hendes foretrukne snakkelyd. Høje (!) hvin og vrede råbelyde kan dog også fint kommunikeres, hvis der er behov. På det sidste er hun begyndt at tale med mad i munden; når hun er træt og ammer, kommer der små ‘mmmm’-lyder og halv-grin undervejs. Det er så hyggeligt.

For ja. Vi ammer stadig. Meget. Lillesøster er vild med at smage på alt muligt, men hun spiser ikke noget, der ligner rigtige måltider endnu. Jordbær er den absolutte favoritspise. Hun kan mase, kværne og destruere sådan et. Og bruge lang tid på det. Ellers er hun en kødæder som sin søster. Laks, hakket kød, fiskefrikadelle, pølse. Mums. Agurker, melon, tomat og kartoffel er også hits. I det hele taget er det top-meget sjovere at spise, når man selv styrer det, lader det til. Hun er dygtig til at få madstykker op med sine små, tykke hænder og at ramme munden. Hun elsker, hvis der er en babyske eller -gaffel at arbejde med. Ikke en eneste tand er der. Ikke engang på vej. Det passer også meget godt med Bean, der først fik tænder, da hun var over et år.

7 måneder

Hun bevæger sig ikke ud af stedet. Hun triller kontrolleret og lynhurtigt fra ryg til mave, men hun kommer ikke videre. Så ligger hun og laver flyvemaskinen eller støder fra med armene indtil hun bliver irriteret og brokker sig. Det passer mig fint. Det er så nemt at holde styr på en immobil baby! Det betyder til gengæld også at hun vist er blevet lidt rundere end Bean var på samme alder og krøb rundt i hele lejligheden. Jeg er vild med rygdellerne, elastikarmene og de bløde lår. Lillesøster elsker at blive tumlet med, slå babykolbøtter, synge sange og blive båret rundt og inspicere hjemmet.

Hun er så mild og glad stort set altid. Lillesøster er let at putte, let at få til at grine og smile og hun ELSKER sin søster. Bean kan altid få et smil eller grin ud af Lillesøster. Det sjoveste i verden er at hoppe sammen i sengen. Så klukker de begge af latter. Det er også vildt sjovt at få lov at være i badekarret sammen og plaske helt vildt med vand. Det er ikke påtaget eller anstrengt. Det er ægte glæde for både stor og lille, og det er måske den allerstørste gave ved at have to børn. At oplevere deres kærlighed til hinanden vokse og udvikle sig.

Nu kan jeg høre små pludrelyde fra slyngevuggen – jeg vil logge af og lege med min elskepot og kysse hendes bløde kinder for 100. gang i dag.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

2 kommentarer

 • Årh, der er så meget lighed mellem vores piger. Lille C gør PRÆCIS det samme, når hun er rullet om på maven. Det må være så hårdt at ligge og lege faldskærmsudspringer! Til gengæld er hun begyndt at bakke – til stor frustration for hende selv. Og at spytte. Gerne med mad i munden – til stor frustration for os 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Så hyggeligt at de følges sådan ad 🙂 Men flot med bevægelse – uagtet at det går den gale vej. Her er fokus udelukkende på at få maden IND i munden og arbejde med den derinde. Spytning har vi heldigvis ikke noget af (endnu, Nemesis. Endnu!)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til en god fødsel