Julestue #1

Et hus, et hjem og et slot

Der er masser af boliger i verden. Store, små, i byer og på landet, lejligheder, rækkehuse, villaer, gårde. Der er masser af boliger. Og der er masser af hjem – men en bolig er ikke nødvendigvis et hjem. Et hjem er noget helt særligt. Det er det sted, man hører til, og hvor man føler sig tryg og godt tilpas. Hjemmet er bag den dør, der giver en helt rigtig følelse i maven.

Jeg er sikker på, at I sidder derude og venter i spænding på resultatet af vores boligfremvisning i går. Ikke? Nej, det er også fair nok. Jeg lover, der var rigelig spænding fra vores side.

Af sted gennem København i fyraftenstrafik i går eftermiddags for at se den hvide villa i Hvidovre. Med fritlagt murstensvæg i stuen, en stor terrasse nede og to terrasser ovenpå – en til morgensol og en til aftensol, arkitektbygget legehus i haven og masser af charmerende, fine løsninger. Vi nåede frem med hele to sovende børn, og mens Lillesøster stod i sin autostol i stuen og sov videre gik vi på opdagelse i resten af huset. Bean var mere end klar til at flytte ind. Især efter at have fundet pigeværelset med Elsa-sko og stort, lyserødt dukkehus. Jonas blev mindet om det hus, han er vokset op i – og den type hus, han altid har forestillet sig at skulle bo i som voksen.

Vi kørte hjem og kyssede på gensyn, for Jonas havde et aftenmøde på arbejde – og så kunne jeg sidde med to pyldrede, trætte børn og overvejelserne om, hvorvidt det er nu vi skal gældssætte os for resten af livet.

Vi så et dejligt hus. Det var bare ikke vores hus. Det var ikke vores hjem. Vi kom begge i tanke om, hvordan det var at træde ind i lejligheden her på Indre Østerbro for første gang en vinterdag for godt 3,5 år siden. Vi havde begge med det samme fornemmelsen af at dette var vores hjem. At det var her, vi skulle bo.

Den følelse manglede i går.

Vi var nødt til at prøve det af, men for nu bliver vi boende, hvor vi er. I vores hjem i smørhullet af Østerbro. Hvor vi trives og er lykkelige. I al fald indtil vi ser et andet sted, der giver os samme følelse af at høre til.

playmobil

^^Et hjem er et slot, ikke? Beans nyeste tilføjelse til Playmobil-samlingen er en fornem spisesal, som vi fandt til en virkelig god pris i går formiddags. Helt og aldeles usponsoreret 😉 Spejlslottet er af Jeppe Hein og lige dele kunst og legetøj. Og i øvrigt perfekt som Elsa-slot også, hvis man spørger Bean.

Pst! Hvis nogen skulle være nysgerrige og selv på husjagt, så er der åbent hus på søndag, og huset på Brostykkevej skulle komme på nettet senere i dag. Kontakt Danbolig i Hvidovre for at høre nærmere.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

6 kommentarer

 • Jeg HAR altså ventet i spænding!! Og kan virkelig godt forstå, at I ikke kan forlade smørhullet :blush:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Haha, du er sød. Jeg tror det ville være et lettere ryk hvis vi ikke virkelig elskede dette område.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Åh, jeg kender det så godt.
  Når jeg besøger min bror og hans familie i deres hus i Gentofte, kan jeg da godt se det dejlige i en have og et hus…MEN! Når jeg så på vej hjem over Dr. Louises Bro ser Irma hønen lyse op ved vores elskede lejlighed, så jeg er ikke et sekund i tvivl om, hvor hjemme er for mig og min familie :blush:
  Vores lille landsby på Indre Nørrebro er sgu bare hyggelig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hjertet skal være med. Jeg tror bestemt vi rykker videre en dag. Men ikke i dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Vi flyttede fra indre Vesterbro til Køge, da vores datter var 5 mdr gammel – KØGE, siger jeg lige igen :-0
  Det var en stor omvæltning for især mig – men jeg har ikke et øjeblik fortrudt det siden. Vi byggede selv huset og fik det på den måde præcis som vi ville.
  Når det måske en dag er Jer der skal videre, kan jeg kun anbefale at I overvejer at bygge selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det var modigt. Men igen. Hvis hjertet er med. Jeg synes, der er så mange lækre muligheder i nybyg, men mit bolighjerte banker for enten en klassisk villa eller et arkitekttegnet 60’er/70’er hus med forskudte planer. Jowjow, dem er der jo massevis til salg af som jeg har råd til 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julestue #1