VIND: Hjælp til tandbørstningen

Juletraditioner – del 1

I var (heldigvis!) mange, der gerne ville læse masser af julerier på Østfronten. Det er jeg virkelig glad for, for jeg E L S K E R jul med hele mit ateistiske hjerte! Jeg elsker ikke mindst traditionerne. Særligt dem, jeg har gjort til mine egne og som jeg kan stå 100% inde for. Jeg er meget lidt begejstret for traditioner bare for traditionens skyld, men der er heldigvis masser af juletraditioner, der giver god mening for og i mit liv.

En af dem er pakkekalenderen til min søster. Jeg har i mange, mange år lavet en pakkekalender til hende. Det er hverken en stor eller dyr omgang, og jeg samler sammen i løbet af hele året. Forleden, da det var tid til at pakke gaverne ind, var der derfor allerede godt 24 ting i posen. Så er det altså hverken besværligt eller stressende. Det er måske fjollet at blive ved, nu hvor vi er henholdsvis i starten af 30’erne og slutningen af 20’erne, men jeg synes det er så hyggeligt.

Bean og Lillesøster kommer aldrig til at få pakkekalendere af os. Ikke om jeg gider finde og pakke 48 små dimser ind, og jeg er egentlig heller ikke vild med ideen om, at man skal have en gave hver dag som barn. Det bliver en noget kold tyrker den 25. december! Jeg er meget større tilhænger af adventsgaver. Nu er vi så heldige, at Mormor sørger for adventsgaver (til hele familien, faktisk!), så i stedet har vi indført en julesok her i huset. Den er fælles for os alle, og det er ikke hver dag, der er noget i den. Men af og til har nissen lagt en mandarin, en æske rosiner, en lille tegnebog eller noget i den retning i den. Måske endda en lakridspibe til Jonas.

I stedet for daglige gaver så kommer vi til at åbne en daglig skuffe i en chokoladekalender. (Og måske også u-landskalenderen. Det har jeg ikke helt bestemt mig for endnu.) I år har vi været så svineheldige at få en kalender fra Aalborg Chokoladen, og jeg er vild med indpakningen. Ikke mindst fordi den kan genbruges. For eksempel kan den males eller tapeseres efter jul og de små skuffer kan bruges til alle de små legetøjsdimser, som Bean efterhånden har. Eller til at farvesortere hendes perler. Mon ikke der er flere end os, der har massevis af dimserier og mangler opbevaring til dem?

 photo DSC_0013_zpsjfehi1cz.jpg
 photo DSC_0014_zpssvv6f0tk.jpg
 photo DSC_0017_zpsasuiqzad.jpg

Desværre er der et par traditioner, jeg går glip af i år. Lillesøster er for lille til at tilbringe 3 aftentimer uden adgang til mælkebaren, og flaske gider jeg ikke til at skulle lære hende, så der er ingen Messias-koncert til mig i år. Jeg må nøjes med cd’erne på repeat herhjemme. Jeg kommer heller ikke til at tage rundt og synge med Luciakoret i år til Hjemløses jul, på Reden eller plejehjem. Jeg tager revanche på begge ting næste år.

Heldigvis rører ingen ved vores julestue, som vi afholder for 6. eller 7. gang næste søndag. Der kommer til at være en masse julestuespam de næste par uger, for det er et større arrangement – men vi elsker det, og har efterhånden lært at tilpasse ambitionsniveau med praktisk ladsiggørlighed, så jeg ikke ender med at stå til midt om natten for at blive færdig med de hjemmelavede flødeboller.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

5 kommentarer

  • Ih hvor er det altså bare et hyggeligt indlæg! Glæder mig til julespam! Og jeg er altså ret enig i dine betragtninger omkring pakkekalender vs. adventsgaver, ikke om mine unger kommer til at få pakkekalender! Men chokolade skal ingen snydes for :joy:

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Nej, man skal aldrig gå ned på chokolade! Og dejligt, at du er med på juleri 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Hov hov, hetz mod pakkekalender frabedes I år kommer nissen for første gang med lidt til julesokken hver dag. Husker selv hvor hyggeligt det var og glæder mig vildt til at give traditionen videre til min datter.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Man må gøre lige præcis som man vil 🙂 Jeg vil bare helst ikke skulle finde 2 og måske engang 3 x 24 dimser. HVIS vi skulle ud i noget, der lugter ad pakkekalender, så vil jeg hellere vælge en Playmobil-julekalender eller en LEGO-julekalender hvor der er en ny klods/figur hver dag.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lis Vinter

    Traditioner hører sig til og chokolade skal der også til !

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIND: Hjælp til tandbørstningen