• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
Hjemmefødsel - fars perspektiv

Anmeldelse: Kaninen der så gerne ville sove

ANNONCE

Hvis I følger med på Instagram (@ostfronten), så har I måske set, at vi i sidste uge var inviteret forbi forlaget Alvilda til lancering af en ret særlig bog. Nemlig ‘Kaninen der så gerne ville sove’. Der var en del af jer, der glædede jer til at høre om vores erfaringer.

Bogen har efterhånden gået sin sejrsgang internationalt, men er oprindeligt svensk og udarbejdet af adfærdspsykolog Carl-Johan Forssén Ehrlin, med det formål at skabe en reel godnat-bog.

Der er godt nok en narration i bogen – den lille kanin Kalle vil så gerne sove, men kan ikke falde i søvn og derfor går han og mor kanin ud for at finde en troldmand, der kan få alle til at sove – men pointen er at den snarere end en fortælling fungerer som en afspændings-bog, hvis særligt opbyggede sætninger og ordvalg har det psykologiske formål at få barnet til at slappe af og trygt falde i søvn. Det gør til gengæld at man lige skal vænne sig til at læse den højt, for det er ikke alle sætninger, der virker helt naturlige.

Det er næppe en hemmelighed, at Bean aldrig har været et barn, der overgav sig let til søvnen, og selvom vi ikke længere bruger halvanden time på at få hende til at lukke øjnene, så har hun stadig en masse uro i kroppen, som hun ‘bare liiiige’ skal af med, inden hun giver op. Bean falder ikke i søvn, når vi læser bogen. Hun er ikke stædig for ingenting! Og når hun bliver opfordret til at slappe af og gøre sig tung i fødder eller krop, så gør hun det modsatte og karter rundt.

Men virker den så slet ikke? Jo. Det synes jeg egentlig. For når bogen er færdig, så er Bean faldet til ro og er klar til at sove. Jeg ved, at mange oplever at deres børn falder i søvn undervejs i læsningen og når selv bøvlede søvn-børn som Bean kan slappe af med den, så må man vel sige, at det fungerer. Vi oplever bogen som en hyggelig og fin afslutning på dagen, så jeg vil bestemt anbefale den. Den udkommer i morgen, koster en hundredemand og fås i boghandler landet over og på nettet. For eksempel HER

 photo DSC_0007_zpsjyhkdamx.jpg
 photo DSC_0003_zpskbiwzkij.jpg
 photo DSC_0002_zpskkzjccse.jpg

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

6 kommentarer

 • Camilla

  Hej 🙂 hvor gammel tror du barnet skal være for at få noget ud af bogen? Overvejer at købe den, men min datter er kun otte måneder..
  Hilsen Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Hmm, det kommer nok lidt an på hende. Umiddelbart ville jeg sige hun var lidt for lille, men på den anden side er det jo en fin afspændingsbog og ritualer ved puttetid er som regel en god idé.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Overvejer selv bogen,men min datter er kun 2,3 år så ved ikke om hun er for lille til den. Vil du mene at hun kan få gavn af den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • kristina

  Hej, jeg læste denne bog for min søn på 10 mdr. Idag og han gjorde det samme som bean, men den virkede faktisk han faldt nemlig også i søvn, så snart jeg lagde ham ned igen, da jeg var færdig.
  Jeg prøver igen imorgen, hvor han ikke er så hyperaktiv 🙂
  – så jeg ville da bestemt mene den også kan du’ til børn under 1 år.
  Rigtig fin bog til prisen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Sejt! Jeg tror det kommer an på barnet, men hvor skønt det virkede 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmefødsel - fars perspektiv