• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
Insiderens guide til ventetøj

Pinselykke

Jeg har vist ikke fået fortalt det, men Bean-dramaet lader til at være ovre for denne gang. Det er intet mindre end skønt at være tilbage til normalen med en glad, skøn pige, der bare er i almindelig opposition frem for at køre det tunge skyts frem ved alle lejligheder. Det har dog ikke været uden omkostninger med en uge i konstant alarmberedskab. Min krop er tung, træt og der er lidt flere plukkeveer, end jeg synes rigtigt godt om. Ned i gear og ro på er vist eneste vej frem, for der er stadig en del uger til baby er færdigbagt. Godt, der er endnu en dag i morgen uden andre planer end at langtidsbraisere den øko-gris, der har marineret i en rabarber/soya-lage siden i morges. Hej, hej, fra spelt-segmentet.

Mens Jonas brugte formiddagen hjemme og fandt eksamenstekster til sine elever, tog Bean og jeg ud for at finde kanelsnegle til eftermiddagskaffen og endte med at sidde i en god halv time på en fortovscafé med henholdsvis latte og saftevand og heppe og klappe på maratonløberne. Ih, det trækker i mine ben, når jeg ser dem komme løbende, men sjovt nok var det ikke i år, jeg fik trænet op til endnu et maraton. Bean havde en fest, og vi endte storgrinende med at løbe vores eget minimaraton på vejen hjem. Behøver jeg at sige, at det er lykken igen at kunne have ukompliceret samvær med hende?

Moster Mette kom forbi om eftermiddagen og vi brugte alle et par skønne, solrige timer i den lokale park med boldspil og leg. Eller. De andre brugte et par timer sådan. Jeg brugte et par timer på diverse solbeskinnede bænke med et dameblad. Det er en arbejdsfordeling, jeg kan forholde mig til, og nok sådan resten af sommeren kommer til at foregå.

 photo DSC_0341_zpsuol54ini.jpg
 photo DSC_0343_zpsssuxgjyj.jpg
 photo DSC_0326_zpsz6qtmyx4.jpg
 photo DSC_0321_zpso0uehhch.jpg
 photo DSC_0336_zpsjrsxlpue.jpg
 photo DSC_0335_zpsobmzdfd9.jpg
 photo DSC_0324_zpsyoxfzv7e.jpg^^Beans nederdel og t-shirt er fra VRS, som fås i Bilka og Føtex og vi har modtaget det til test. T-shirten er i økologisk bomuld (moren er glad) og Bean synes begge dele er farligt fint. Hvem siger i øvrigt, man ikke kan spille fodbold i tylskørt og glimmer? Cardiganen er en NoaNoa-model fra sidste sommer, strømpebukserne med kaktusser er fra Popupshop og de løbe-egnede sneakers er Adidas.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

6 kommentarer

 • Tina V. Pedersen

  Kære Stine

  Jeg har fulgt din blog gennem det sidste år og i forbindelse med min egen graviditet (som mundede ud i to dejlige enæggede tvillingedrenge, der fylder et halvt år om nogle dage) har jeg nydt at læse hele dit arkiv igennem. Som først kommende og siden nybagt mor har det været utrolig fint og indsigtsgivende at følge jeres rejse gennem forældreskabet. Og hvor venter der Bean en smuk gave, når hun bliver ældre: et enestående indblik i hendes mors oplevelser af hendes første år. Du gør det fantastisk, både som blogger og mor!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   … jeg er så rørt og sidder lige nu og kniber en tåre midt på kontoret. Tusind, tusind tak for ordene. Hvor er jeg også glad for, at du har kunnet bruge mine og vores erfaringer i dit og jeres liv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sabrina

  Dejligt at i har haft en dejlig pinseferie med en rolig Bean, Jeg undre mig dog over hvad det er der gør hele forskellen på hverdag og fridage for din datter?? er der noget i børnehaven som genere hende så hun evt. bruger sin energi på at “overleve” tiden i børnehaven og så lader sine frustrationer komme til udtryk hjemme hvor hun er tryk, du skrev i et indlæg, at børnehaven er Beans helle, men så giver det bare ikke mening for mig, at hun har været rolig og dejlig i pinsen – giver det mening det jeg skriver?? :grinning:
  Det kun fordi jeg har oplevet det samme med min datter, dog i skolen…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Nej, hun var været inde i et udviklingsspring/selvstændighedsspring den sidste, gode uge (det startede allerede i sidste weekend), så det er grunden til at vi har haft ‘krig’ derhjemme. De spring og perioder har vi oplevet med mellemrum de sidste par måneder, og så vidt jeg kan læse ud fra andres erfaringer, så er det en aldersting, som langt, langt de fleste forældre oplever og børn gennemgår som del af deres udvikling. Der skal opponeres mod grænser, spilleregler og livet i det hele taget. Det er hårdt (for alle) men også nødvendigt for at lære hvor grænserne går og for at få defineret og måske redefineret reglerne.

   Det er bestemt ikke sjovt eller hyggeligt at være hjemme med hende i weekender eller ferier, hvor hun er i krigerisk humør – og det er bl.a. derfor jeg skriver, at børnehaven bliver et helle, hvor hun ikke behøver være i opposition mod os, men bare kan lege med sine jævnaldrene. Børnehavens rum og regler er nemlig ikke noget, hun er i oprør mod. Det er nemlig helt rigtigt, at det er hjemme hos os, hvor hun er ubetinget tryg og sikker i sin relation, at hun giver den gas. Det er – udviklingspsykologisk – det helt rigtige og et tegn på en tryg tilknytning. Hun ved, at UANSET hvordan hun er og hvad hun gør, så elsker vi hende betingelsesløst, og derfor kan hun prøve alle grænserne af hos os.

   I pinsen nåede hun ‘igennem’ dette udviklingsspring og var tilbage som ‘sig selv’ igen – og derfor blev det ekstra dejligt med en ekstra fridag sammen med hende. Giver det mening?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Det kan du tro, og jeg ved det godt, det er blot fordi at som mor til 4 fra en tid hvor man ikke kaldte det for diverse “spring” har jeg indimellem en anden anskuelse (indsigt) af tingene.
  Tak for dit svar……

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Absolut – og det var så fint et input, du kom med. Jeg er ret stor fan af empirisk, veldokumenteret forskning (som Vidunderlige Uger og tigerspringskonceptet eksempelvis) og jeg kan i dén grad mærke på Bean, når hun fysisk eller kognitivt er igang med at lære eller erkende noget nyt – og det var sådan en periode, vi havde i sidste uge 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Insiderens guide til ventetøj