Hjemmebag og brødblandinger deluxe fra Skærtoft Mølle

Leasing – egen bil uden bøvl?

[Sponsoreret]

Jeg ved ikke om det er en tendens i tiden, eller om det er særligt efter jeg er blevet mor. Det her med at være mere bevidst om sit forbrug – og måden, jeg forbruger på. Jeg tror, og håber, at vi efterhånden er nået dertil i samfundsudviklingen, at vi bliver mere og mere ansvarlige i forhold til de ressourcer, vores planet har. Det gælder ikke mindst transport.

Hjemme på Østfronten har vi bil. Vores sølvræv er en ældre model, men den er stabil og både synsmand og mekaniker var meget imponerede over den, da den var forbi i januar. Den har dog ikke mere end de næste to år tilbage at leve i, så vi er så småt begyndt at overveje vores næste bil-move. Hvis ikke det var fordi, den bliver brugt hver dag og at vi med jævne mellemrum er på længere ture rundt i landet til familie og venner, så var vi sandsynligvis ikke været bilejere i traditionel forstand. Ikke, når der nu er andre, gode løsninger på markedet. Vi har eksempelvis venner, der er tilmeldt delebilsordninger af forskellig karakter, og som er glade for det.

Et andet alternativ er at lease en bil. Den model ville passe bedre til os end delebilsløsningen; ikke mindst fordi det er en glimrende mulighed for løbende udskiftning af bil. Hvordan er det en ansvarlig forbrugeradfærd, tænker du måske? Der sker løbende landevindinger på miljø-, brændstof- og sikkerhedsfronten, og en overvægt på vejene af nyere, sikrere og mere miljørigtige biler – leasede eller ej – er absolut at foretrække frem for en blanding af nye, sikre biler, der kører langt på literen (hvad end det er benzin, diesel eller hybridbiler) og så gamle, osende, benzinforbrugende biler, der ovenikøbet ikke lever op til sikkerhedsstandarderne.

Det virker måske overflødigt med en bil, når vi bor midt i København med rigelig adgang til offentlig transport, men udover at Jonas bruger den til og fra arbejde dagligt, er der en vidunderlig frihed i at have egen bil. Det er så nemt at bare lige tage afsted uden at være afhængig af afgangstider, forbindelsesmuligheder og hvornår sidste tog eller bus afgår. Ikke mindst, når man har barn (og snart børn), og som udgangspunkt har lidt mere udstyr at flytte med sig. Eller bare har et barn, der sover utroligt godt i bil og utroligt lidt alle andre steder…

bilsøvn bean^^Godt et år gammel, men det samme syn gjaldt da hun var baby og gælder stadig i dag. Bilkørsel bliver man så dejligt døsig af. Og man SKAL have sin mors hånd eller arm i nærheden til at nappe i.

HVIS du nu skulle være typen, der overvejer om en bil er vejen fra dig, men ikke helt er klar til at smide et par hundrede tusind efter en model, der kan rumme både kombivogn og barnesæder, så er leasing måske en mulighed.

Opel har lavet en liste over 5 fordele ved leasing – og kommer også med bud på, hvornår leasing ikke er en god løsning for dig.

1: Fast månedligt beløb
Du betaler et fast beløb og har sikkerhed for, at prisen på din leasede bil er den samme hver måned. Prisen beregnes ud fra kilometerforbruget. Det siger sig selv, at flere kilometer koster ekstra. Derfor er det vigtigt, at du ved, nogenlunde hvor langt du skal køre i løbet af et år.

2: Tryghed og nul overraskelser
Det er nemt og sikkert at lease bil og service og reparationer er ofte inkluderet. Det betyder, at du ikke får ubehagelige økonomiske overraskelser eller skal tænke på udgifter til serviceeftersyn og værkstedsbesøg.

3: Lav førstegangsbetaling
Når du leaser, er udbetalingen ofte lavere end ved et traditionelt billån. Du behøver altså ikke at spare et stort beløb op, inden du kan komme ud at køre.

4: Begrænset binding
Du binder dig kun for en begrænset periode. Leasingperioden er typisk på to til fire år, og vil du ud af den igen, kan det ofte gøres med én måneds varsel efter 11 måneder. Det betyder, at du hos de fleste udbydere kan komme ud af kontrakten efter et år uden at betale ekstra gebyrer. Dermed giver leasing også god mening, hvis du for eksempel er projektansat og ved, at du kommer til at skulle køre hver dag i et par år.

5: Ingen bekymringer for værditab
Et af ‘problemerne’ med bilkøb er, at du ikke kan få din investering igen. Biler falder i værdi nærmest i det øjeblik, du er kørt ud fra forhandleren. Sådan er det bare. Når du leaser, skal du ikke bekymre dig om, hvad bilen har tabt i værdi, når du skal af med den. Efter endt leasingperiode skal bilen blot afleveres til forhandleren. Til gengæld kan du ikke købe bilen, når leasingperioden er slut. Men til den tid er der måske også en nyere, mere sikker og mere miljørigtig bil, du kan vælge i stedet.

I modsætning til en delebilsordning, er du bilens bruger, når du privatleaser. Du har altså fuld råderet over bilen uden at eje den. Udgifter til serviceeftersyn og uforudsete værkstedsbesøg er inkluderet i den faste månedlige pris, du betaler for at lease bilen, så den slags ejerbøvl er du også fritaget for.

Du skal derimod ikke vælge en leasingbil hvis:

Du ikke kender, eller har svært ved at gennemskue dit årlige kørselsbehov. Så kan det pludselig blive svært at vurdere om økonomien holder for dig i forhold til andre løsninger.

Du kører meget langt hver dag. Flere kilometer er lig med højere pris.

Du gerne vil købe bilen, når leasingperioden er slut. No can do. Så ikke noget med at forelske dig i din leasede bil eller håbe på en god deal fra forhandleren.

Du gerne vil trække renteudgifter til lån fra i skat. Det gælder ikke ved leasing, for du er jo ikke ejeren!

Opel-Corsa sponsoreret indlæg

Eksempelvis kan en leasingaftale se således ud: Du kan lease den nye Opel Corsa med standardudstyr for 1.895 kr./mdr. med en udbetaling på 9.995 kr. Prisen er inkl. 15.000 km/året, moms, levering, serviceaftale og vejhjælp og en bindingsperiode på 36 mdr. Kilde: Opel Danmark

Bemærk: Indlægget er sponsoreret af Opel, der også står bag de fem grunde til at lease og årsager til at fravælge leasing. Resten af indholdet er mine holdninger og ord.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmebag og brødblandinger deluxe fra Skærtoft Mølle