Den dag, køerne dansede

Hjemmebag og brødblandinger deluxe fra Skærtoft Mølle

Jeg bager relativt ofte. Ikke mindst koldhævede boller, der kræver en minimum af indsats og er stort set idiotsikre. Stod det til Jonas, ville alt bagværk her på Østfronten være kridhvidt og fremstillet af rent, fintmalet hvedemel, men jeg tror faktisk, at man bliver jaget ud af bydelen med spelt-høtyve for den slags. Desuden kan jeg rigtig godt lide de lidt grovere brød – de mætter bedre og holder sig bedre friske. Begge dele gode egenskaber. Ikke mindst i øjeblikket.

Jeg er vokset op i et hjem, for stort set alt brød var hjemmebag, så det har altid været naturligt for mig at gøre det selv. Derfor er min erfaring med brødblandinger mildest talt begrænset. Ikke desto mindre har jeg stor tiltro til Skærtoft Mølle og den kvalitet, de står for – og havde jeg råd, ville alle mine dagligvareindkøb ligge i Irma. Samarbejdet mellem de to institutioner kan ikke være helt galt. Personligt er jeg rigtig vild med, at Skærtoft Mølles brødblandinger ikke er af ’tilsæt vand, ryst og bag’-varianterne. Tværtimod skal man også selv gøre sig umage. Skærtoft Mølle har fundet og blandet lækre kornsorter – vi skal tilsætte gær og vand (eller æg, olie, chokolade, etc. til kageblandingerne) og bagning er stadig et flerdagsprojekt. Dvs. man kan tilsætte mere gær og bage samme dag, men anbefalingen på alle brødblandinger er at langtidshæve sit brød og sine boller.

Bean og jeg var forleden forbi Lahme-damerne for at smage og høre om den række brød- og kageblandinger, som Skærtoft Mølle har produceret for Irma.(I øvrigt blev det afsløret, at der også er en burgerbolle-brødblanding på tegnebrættet og vi var vist et enigt panel, der mente at dén variant burde have været med i første omgang allerede!)

Vi fik prøver på dem alle med hjem og fredag bagte og smagte Bean og jeg lækre, nordiske stykker (som vi havde rørt sammen på røremaskinen aftenen før) i en hyggelig eftermiddagsstund. Mmm. Bean var absolut også fan af de lækre boller. Selvom hun startede med at vælge nøddepålægget, så endte hun faktisk med at overtage min lune bolle med mormors hjemmelavede æblemarmelade. Eller, som hun selv siger: ‘Vi deler, mor’ (jojo, ‘som brødre’, I ved…)

 photo DSC_0023_zpswz8blyyd.jpg
 photo DSC_0021_zps7xxdz7sm.jpg
 photo DSC_0026_zps5mteklxw.jpg
 photo DSC_0015_zpskhrkmq31.jpg

Jeg elsker at bage med Bean, og jeg elsker endnu mere at se hende blive stadigt mere selvsikker lille bagerlærling. Ikke mindst når hun gentager processen i sit legekøkken; differentieret afhængigt af hvorvidt hun bager kager, brød eller tærter (her er det jo åbenlyst rigtigt at smuldre dejen frem for at røre den, I ved)

Hvis du ikke er den store bager – eller i det hele taget bare er vild med både kvalitet og convenience i samme produkt – så prøv en af de nye blandinger. De smager som helt rigtigt hjemmebag med masser af gods i. Det skal man ikke kimse ad!

[Bemærk: Jeg har fået vareprøverne til test, men både ord eller holdninger er – som altid – mine egne]

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den dag, køerne dansede