#tomatturen og noget om fordomme
Af og til er man så priviligeret i sit liv, at man får lov at opleve noget helt ud over det sædvanlige. De sidste dage har været sådan et priviligium for mig. Sammen med en flok dygtige kvinder var jeg inviteret til solrige, smukke og utroligt gæstfri Spanien af Knorr for at lære om bæredygtighed. Specifikt bæredygtighed i tomatproduktion eftersom Knorr aftager 7% af alle tomater til industrielt brug. I verden.
Jeg skal være ærlig og indrømme, at jeg altid har tænkt på Knorrs produkter som ‘det hurtige valg’ og aldrig som ‘det sunde valg’. Virkeligheden har (heldigvis) mange, mange flere gråtoner og -zoner, og fra nu af vil Knorr for mig stå som ‘det bæredygtige valg’. Fra tomatplanterne på farmene til fabrikken, der producerer tomatpulver og tomatpasta (Der består af… tomat. Ikke andet), tager Knorr et ansvar for en produktion, der sikrer at de næste generationer også kan brødfødes på en måde, der ikke fuldstændig ødelægger miljø, jord, flora og fauna, men som samtidig sikrer, at der kan være mad nok til alle.
Det har været en vild tur. Og jeg har ikke engang åbnet kameraet og kigget på de hundredevis af billeder endnu, for informationer og oplevelser snurrer stadig rundt i hovedet på mig. Så. Der kommer mere. Om mit herlige selskab, om mad og ikke mindst om firmaer, der tager ansvar og de engagerede medarbejdere og ejere, der gør hele forskellen.
Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram
Hvor har du ret – og hvor er det fint skrevet 🙂 Tak for nogle gode dage .)