Slim fit babyer

Let’s talk about Christmas…

… eller synes I, det er for tidligt?

Kæreste og jeg var helt in sync i aftes, hvor vi nærmest i munden på hinanden foreslog at tage ‘julesnakken’.

De sidste par år med Bean har vi rejst land og rige rundt og besøgt begge hold bedsteforældre. De er skønne at være sammen med og vi har nydt selskabet. Men det har været for meget. Både sidste år og forrige. Jeg var klar til at ændre set-uppet efter Beans første jul, med en skøn 8 måneders pige, der endte med at blive vildt, vildt overstimuleret og (måske) syg. Det var i al fald en mellemørebetændelse, der gjorde nytåret og dagene omkring mindre en sjove.

Sidste år var det også hyggeligt både hos mine og Kærestes forældre. Men igen. For voldsomt. Både for Bean og for (nok mest) mig. Jeg elsker jul. Elsker. Derfor er det så vigtigt for mig, at den ikke drukner i logistik og alt for mange arrangementer.

Så. I år er vi i god tid og overvejer, hvordan vi ‘løser’ julen på bedste vis. Om vi starter en helt ny tradition og selv er værter – eller om vi vælger et hold bedsteforældre fra – eller noget helt tredje. Sikkert er det i al fald, at vi ikke gør som de sidste par år.

Det bliver på sin vis vemodigt, for det er bardommens jul, der forsvinder for mig i år. Til gengæld er tiden og jeg moden til en anden slags jul – en jul, hvor jeg er den voksne og mit barns jule skal til at finde deres form.

Hvordan gør I?

 photo julekjole_zps41ad2854.jpg
Jule-Bean sidste år i den skønneste kjole fra Wolf&Rita

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

16 kommentarer

  • Tror vi begyndte snakken sidste jul og så vendte vi den lige igen før sommerferien og har vedtaget at vi holder jul hjemme i år og inviterer de andre her – hvordan det så end skal gå…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      God plan. Det er altid lidt en gambling, når man skal prøve en ny tradition af for første gang! Krydser fingre for en dejlig jul for jer.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lou

    Husker tydeligt det indlæg du lavede efter sidste jul og vi er så meget “on the same page” mht jul!
    Da mine forældre er skilt har vi intet mindre end 3 stoppesteder henover julen og det er bare for meget. Vi (forældre) bliver trætte af logistikken og kan ikke helt nyde julen og de små rundtosset og ør af indtryk. Lovede mig selv højt og helligt sidste år at det var sidste gang at julen skulle være så rodet og med de mange timer på landevejen..
    Så i år bliver vi enten hjemme og får måske et hold bedsteforældre på besøg eller vi tager kun et enkelt sted hen. Jeg vil helt ned i gear og virkelig mærke julen og ikke mindst julefreden. Dele alle de ting jeg selv elsker så meget ved julen med Agnes og måske skabe nogle nye traditioner!
    Åhh det blev langt.. Men er spændt på at høre hvad i ender ud med.

    Kh Lou

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Ja, det kan jeg godt huske Lou – det er dejligt at vide, at man ikke er den eneste og en sippet mor-type, der ikke kan klare julemosten. Det er lige præcis nydningen og muligheden for at hygge sig på en afslappet måde uden hele tiden af have det ene ben ude ad døren på vej mod næste destination, der er issuet for mig.
      Glæder mig også til at høre, hvad I finder på.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes, at det er super, at I tager snakken allerede nu – og at I er enige om, at den skal tages. Kan huske, hvor træt (/udmattet?) du var efter sidste jul. Så mange hep herfra for at I får en mere afslappende jul.

    Sidste år fejrede vi som bekendt jul her hos os, hvor vi havde min mands familie med. De sørgede for det meste af maden, og vi havde ro til, at dagen ikke blev alt for vild for D. Forrige år (da D var et halvt år) var vi hos min mor med min side af familien. Det gentager vi så igen i år. For os er det ret vigtigt, at vi kan sove det sted, vi holder juleaften. Ellers synes jeg, at vi er ret gode til at have indlagt “hviledage”, så vi ikke fiser af farer mellem arrangementer en lille uge non-stop.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Jeg var SÅ glad for, at Kæreste også var med på ideen. For ja, det var alt for hårdt sidste og forrige år.
      Det betyder meget at man kan komme hjem indimellem i stedet for at det er ude hele tiden – det har vi bare ikke mulighed for, når alle bor så langt fra hinanden.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi tog Den Store Julebeslutning da vi blev gift. Jeg havde været i et forhold i syv år, hvor vi aldrig goldt jul sammen fordi ingen ville give sig. Og det ville jeg simpelthen ikke en gang til.

    Vi tager en juleaften med Mandens familie og en jul med min. Vi har koordineret, så vi er på Fyn samme år som Mandens søster (og dermed var afgørelsen om hvem der “opgav juleaften” ligetil fordi det skulle passe)

    Efter vi har fået børn har vi holdt jul herhjemme. Mine forældre har ikke andre børnebørn så de er kommet her i stedet for vi skulle tage til Jylland. Mandens forældre har for længst meldt ud at de holder jul hos dem selv, og så må dem der har lyst komme. Det har vi indtil nu fravalgt, fordi der altid er fuld knald på og Gryntegrisen ikke ville få andet end alt for mange indtryk ud af det. Men ligeså snart hun er stor nok til at forstå konceptet og gerne selv vil holde jul med alle kusinerne (og dermed får glæde af det) så regner vi med at vi er tilbage på normal Jylland/Fyn-rotation. Og så må moren bare komme sig over det vilde hurlumhej og alt for mange mennesker.

    Vi tilbringer altid nogle juledage hos min forældre – vi har tradition for at “brænde træet ned” 3.juledag, så det stiler vi efter. Mandens familie ser vi som regel om formiddagen juleaften fordi der er ikke mindre end to fødselsdage! Vi ser dem faktisk ikke så tit mellem jul og nytår fordi der altid er tusind ting de skal – i stedet prøver vi at ses d. 22/23 eller i weekenden op til.

    Det er et meget bevidst (fra)valg, men selvom det selvfølgelig er ærgerligt ikke at se familien mere i selve juledagene, så giver det også en masse luft. Og vi har fået en masse andre traditioner, som er ligeså hyggelige og jublede, men som bare ikke ligger lige oveni hinanden.

    Puha, det blev lidt langt. Men det er lidt af et puslespil som du siger. Jeg må indrømme at jeg i dag er virkelig glad for vi tog beslutningen længe inden vi fik børn. Hehe

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Det er et puslespil – ikke mindst fordi jul er forbundet med så mange følelser og traditioner. Og uanset hvordan man vender og drejer det, er der jo nogen, der går glip af noget eller nogen.

      Når det er sagt, så insisterer jeg (fra nu af!) på, at jul skal være roligt og hyggeligt. Og jeg vil ikke turnere land og rige rundt på 3-4 dage. Det er for meget.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Er selv så meget det samme sted og er meget i tvivl om hvordan vi tilgodeser alle bedst, men samtidig på vores datters præmisser – så del gerne hvis i finder en løsning :0)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Det lover jeg. Jeg tror faktisk, vi har fundet ud af, hvordan vi har lyst til at gøre det, men jeg venter lige med at melde ud til resten af familien er orienteret 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Vi deler. Hver anden jul er min mands families og hver anden jul er min families. Vi ankommer altid den 23. om eftermiddagen og bliver så til den 26. Den familie vi ikke holder jul med plejer vi så at se i weekenden inden jul, hvor vi spiser god mad og har en hyggelig aften og nogle gange, hvis det passer, ses vi den 27. eller 28. til kaffe eller noget andet stille og roligt. Det er fantastisk hyggeligt bare at kunne “synke ned” i julestemningen og freden og vide, at nu er vi der hvor vi er. Vores familier synes også det er en god ordning, men vi er også uhyre priviligerede fordi vi ikke har nogle skilsmisser og fordi vi begge er fra hhv. Sjælland og Kbh.

    Jeg tror det vigtigste er at mærke efter og ikke prøve at gøre alle tilfredse. Min erfaring er, at familien respekterer ens valg, hvis man er klar og tydelig omkring hvad det betyder og hvorfor man har valgt som man har. Og så synes jeg det lyder god-mor-agtigt og ikke sippet-mor-agtigt at ville skabe en fredelig og rolig jul for sit barn og sig selv. Glædelig jul 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Ih, Mette! Tak for den afsluttende bemærkning. Den blev jeg rigtig glad for!

      Vi har meldt ud og er glade for vores beslutning – så nu kan jeg mærke i maven, at der er en helt anden ro på. Dejligt at I også har fundet den løsning, der fungerer for jer.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Åhh jul. Burde være årets smukkeste tid, men ender altid i logistisk og kaos. Min kærestes forældre er skilt, og det har altid været noget rod for ham. Jeg husker min barndoms jule som smukke og fulde af mennesker, så da mine forældre blev skilt da jeg var 18, blev det endnu mere kaos. Indtil videre har vi så taget et år hos hver, og så besøgt alle de andre i juledagene og hold “minijuleaften”, men hold da kæft hvor har det været stressende. Sidste jul endte vi endda med at holde jul hver for sig, og det var ikke spor sjovt. Vi har ikke børn endnu, der er lige 2,5 år til det er på skemaet, men vi har allerede besluttet nu, at hvis diverse bedsteforældre til den tid vil holde jul med deres barnebarn, så må de komme her! med 3/4 sæt bedsteforældre bosiddende i umiddelbar nærhed må det altså være til at finde ud af for dem, at koordinere lidt, og så må de bare pakke alt der hedder sure miner og uvenskab sammen, hvis de vil være med. Det har heldigvis fungeret ok, når der har været familiefødselsdage osv, og det er godt, for jeg er FÆRDIG med at skulle forsøge at besøge alle på så kort tid, – med eller uden barn!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      GOD plan! Det lyder også mildest talt kaotisk med hele 4 familier at skulle koordinere besøg med.

      Vi har ‘bare’ to, og det er alt rigeligt, men i år bliver det på vores måde, og jeg er sikker på, at den tid, vi IKKE skal bruge på at pakke og rejse er SÅ godt givet ud.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Caroline

      Ja ikke? Det synes vi i hvert fald bedst vi kan overskue, med eller uden børn. Jeg synes I skal gøre hvad der føles rigtigst for jer, og så give pokker i hvad familie og omgivelser tænker. Derudover; julen er i høj grad børnenes højtid, og ingen børn, store som små, synes det er sjovt at blive slæbt land og rige rundt på kort tid, det er slet ikke så rart, hyggeligt og kærligt som julen burde være.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Præcis. Præcis. Præcis.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slim fit babyer