Overgangsjakker til børn - og en vinder

Broken record-syndrome

Der er smæk på Beans sproglige udvikling i øjeblikket. Mere og mere taler hun i hele sætninger, og i løbet af sommeren er det også beskrivelser, adjektiver og ikke mindst følelser, der er kommet til i vokabulariet.

Forleden kunne hun således fortælle, at hun blev lidt ked af det fordi hun blev forskrækket over, at ballonen sprang. Det, synes moderen, er ret avanceret indsigt i eget følelsesliv, når man er knap 2 år og 4 måneder gammel.

Vi hører også ‘os selv’ i hendes sprog (og skal nok snart til at censurere visse samtaler. Noget med små gryder og store ører), når hun siger ‘God idé, mor’ og ‘stille og roligt, far – en ad gangen!’. ‘Pas på’ er også hyppigt brugt.

Det er altsammen rigtig skægt at observere. Noget, der til gengæld kan være virkeligt irriterende ved det blomstrende sprog er ‘broken record-syndrome’. Altså – pladen, der går i hak og gentager det samme igen og igen og igen. Og igen. En hurtig tur i Netto kan godt blive virkeligt lang, når barnet hver 5. sekund siger ‘ispind’. ‘Ja, skat. Is smager dejligt. Det kan vi få en anden dag’ (hej, hej, anerkendende pædagogik-mor). ‘Ispind’ ‘Ja, det smager godt’ ‘Ispind’ ‘Ja, skat. Jeg kan godt høre, hvad du siger. Det skal vi ikke have i dag’ ‘Ispind’ ‘Ikke i dag, skat’ ‘Ispind’ ‘Jeg kan godt høre dig. Jeg har sagt nej’ ‘Ispind’ ‘Nej, skat. Nu gider jeg ikke høre det mere’ ‘Ispind’ …

Det er en fase, ikke?

 photo DSC_0267_zps39c7a6cc.jpg
 photo DSC_0314_zps338cd695.jpg
 photo DSC_0291_zps35b31a62.jpg
 photo DSC_0311_zps72008a5c.jpg
 photo DSC_0273_zps92a23950.jpg
 photo DSC_0279_zpsef77f4ae.jpg
Blandede godter fra lørdagens hyggelige aftenudflugt til den lokale legeplads. Jeg elsker sensommerens mættede farver og de småbitte tegn på at efteråret nærmer sig. // Babygynger er for babyer, ifølge Bean. Næh, du. Op på en rigtig gynge – højt op // Fodbold er ifølge Bean megasjovt (why?!) – Kæreste har fanget mig i den eneste situation, hvor jeg sparker til en bold. Nemlig for at lege med mit yndlingsbarn. Jakken er fra COS (sommerudsalg) og jeg har nærmest levet i den siden jeg fik den ind ad døren. Den er så fed // Beans foretrukne måde at komme op i rutschebaner på er at klatre op ad selve rutschebanen. ‘Go go go’ råber hun og piler lynhurtigt op til endnu en tur ned.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

4 kommentarer

  • Hahaha, jo, det er en fase! Om endnu et par år, så skal man huske at ‘at-sige-meget-grimme-ord’ vokabulariet også er en fase!

    Det er sjovt at følge med her, da vores piger vist er lige gamle. Vi er præcis på samme sproglige stadie lige nu med vores pige. Der er bare lige den catch, at hun har en storebror, så hendes ordforråd har udviklet sig en smule i en uhensigtsmæssig retning på det sidste :-/

    Sådan er der så meget 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Det satser jeg også på! Uh, den fase lyder ret anstrengende.

      Bean er fra (ultimo) april 12 – det er altid hyggeligt med jævnaldrende børn 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tjænkte det nok 🙂 Vigsen er fra marts ’12. Skøøøn alder, ikk?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Meget! Jeg synes, hun er så skøn og skæg i øjeblikket.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Overgangsjakker til børn - og en vinder