Har du grillet din ost i dag? (Og lidt om mad-flashbacks)
Jeg kan godt lide idéen om at spise udendørs og sidde og snakke om alt og intet over et glas kølig rosé, mens aftenskumringen falder over sommerlandet.
I realiteten griller vi meget sjældent. Jeg tror, man skal have en have eller som minimum en altan i rimelig størrelse for at det for alvor bliver et fast indslag i sommermenuen. Men lige nu er vi hus-sittere, og vi har allerede udnyttet muligheden for at spise sur l’herbe.
Der skal ikke megen fantasi til at grille pølser og bøffer, men jeg kan nu også vældig godt lide de lidt anderledes indslag – ikke mindst dem, der sender mig fluks tilbage til min ungdoms ø-hop i det græske øhav, med spontane færgeture og derpå følgende overnatninger på fremmede strande, fordi jeg var landet på en lillebitte ø, der faktisk ikke rigtig havde mulighed for at akkommodere turist-typer. Jeg taler om ost. Om ost, der kan grilles. Taverna har lavet en ekstra variant i år, der også har fået Kæreste ombord på haloumi-vognen. Der er nemlig chili i. Mmm. Og så er det i øvrigt den perfekte måde at starte grill-måltidet på. En skive skal bogstaveligt talt steges i under 3 minutter – og når du har spist osten, er pølserne klar.
Ost på grill. I love it // Ikke gå ned på læskende drikke i sommervarmen. Helt ærligt? Retzina fungerer KUN med udsigt over middelhavet // Purung og ø-hoppende, solorejsende type – før dengang, hvor den slags billeder hed #selfie
Jeg er altid modtagelig over for inspiration, så hvis du har fundet den perfekte måde at spise haloumi på, så sig endelig frem!
(Indlægget er bragt i samarbejde med Taverna, men indholdet er som altid mit eget)
Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram
Jeg syntes halloumi er rigtig godt sammen med grillede grøntsager, lidt yoghurtdressing og lidt chilisauce i et fladbrød.