Jeg er virkeligt tæt på at slå mit barn, når...

Bornholm, Bornholm, Bornholm…

Jeg er halvt bornholmer. Jow, jow, den er god nok. Der er vist endda et VHS-bånd et sted af mig, der som 4-årig performer en ærkebornholmsk vise med rekvisitter und alles engang i slut 80’erne til et sølvbryllup.

Min mor er født og opvokset på solskinsøen midt i Østersøen, men har ikke boet der siden hun var omkring 20, og der er ikke en eneste smule ø-dialekt tilbage i hendes talte sprog (medmindre hun bevidst taler bornholmsk).

Den familiære tilknytning betyder, at jeg har været på Bornholm flere gange end de fleste andre i løbet af min barndom. Jeg har set det meste, øen har at byde på. Bl.a. det største vandfald. I tørketiden. (Spoiler alert: not that interesting!) Jeg nåede at få ret meget ø-kuller, da jeg var teenager og hellere ville afsted mod sydlige himmelstrøg og pulserende storbyers kulturelle input end være i sommerhus i *Danmark* (skal siges med himmelvendte øjne, et suk og den helt rigtige livstrætte attitude, som kun teenagere kan præstere)

Men der er sket noget de senere år. Øen har for mig genvundet sin charme og tiltrækning. Måske er det moderskabet, der har gjort mig sentimental omkring det kendte, det hjemlige og min egen barndoms minder. Måske er det simpelthen fordi, jeg ikke længere er der flere gange om året!

Hvorom alting er, så var det et skønt gensyn med Bornholm og det lille sommerhus med den perfekte placering. Og fra nu af vil den lille, næsten private strand, også have det særlige minde bundet til sig, at Bean for alvor fandt glæden ved havet.

 photo DSC_0018_zps93200672.jpg
 photo DSC_0020_zpsa20c4535.jpg
 photo DSC_0030_zps1bd4b99b.jpg
 photo DSC_0016_zps1803bc9f.jpg
 photo DSC_0024_zps7e75c2c0.jpg
Ud i det store blå med morfar og mor i hænderne. Beans badedragt er fra Popupshop (og hun ELSKER den!), den vendbare solhat er fra H&M // Mors badedragt er fra H&M (fra sidste år), stråhat fra H&M. De store, blege lår snakker vi ikke om!

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

 

4 kommentarer

  • Det ser så skønt ud på Bornholm. Sikke en strand! Jeg har ikke været siden den obligatoriske lejrtur i 6. klasse, og må altså helt bestemt snart på besøg igen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Der er også skønt – og vejret viste sig fra sin absolut bedste side. Det er heldigvis blevet noget lettere (og hurtigere!) at komme dertil. 5 kvarter med bussen fra København og en lille time på færgen er en virkeligt rimelig rejsetid.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ih, det ser skønt ud, Stine <3 Som nævnt har vi allerede planlagt en tur til den lille, lækre ø til næste sommer. Hvor skal vi monstro bo, hvis du skulle vælge for os? 🙂 Hvis det sådan skal være tæt på en hyggelig by, smuk natur og strand. Kram

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Haha – jamen, Signe. ALT er stort set tæt på hyggelig by, natur og strand. Det er en lille ø 😉 Hmm. Jeg ville gå efter enten syd eller nordkysten. Svaneke er pittoresk, men lille Snogebæk er også lækker. Aakirkeby er inde i landet men det tager ikke mere end 15 minutter at være ved kysten i bil. Nordpå er der Allinge og Sandvig, der er hyggelige – og så går der en lille båd til Christiansø, som bestemt også er et besøg værd.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er virkeligt tæt på at slå mit barn, når...