Mor uden filter

Romantisk getaway – Skjoldenæsholm

For en måned siden havde Kæreste og jeg kendt hinanden i præcis 5 år, og eftersom vi er enige om, at det bestemt ikke er længe nok, så havde vi afsat Bean til Mormor og Morfar for at tanke op på kæreste-tids-kontoen, og overvejede noget med en danseforestilling og en middag, men så skete der noget.

Kæreste startede nemlig ugen med at være kursus i ualmindeligt pæne omgivelser på Skjoldenæsholm – så pæne, at han bookede et romantisk getaway til os med det samme.

40 minutter fra København ligger den smukke perle af en herregård i gennemført idylliske omgivelser. Kunsthistorikeren i mig er en sucker for historiens vingesus, og der er mere end rigeligt af historiske lækkerier på stedet, der kan spores tilbage til 1300-tallet. Den nuværende bygning (og en del af interiøret, bl.a. gobelinerne) er dog fra 1700-tallet.

Kæreste og jeg blev ikke indkvarteret på selve herregården, men blev i stedet flyttet til en lækker suite i en tilstødende bygning med udsigt over den idylliske sø (tak for det!). Der var nemlig stor fest på slottet, og på den måde undgik vi at få skønhedssøvnen ødelagt af dans og musik – og vi fik endda første parket til aftenens festfyrværkeri. Eftersom langt de fleste gæster denne weekend var festdeltagere, blev aftenens spisning rykket ind til mere intime omgivelser – perfekt med mulighed for på den måde at tilpasse situationen. Menuen er fast. 3 retter, der er afstemt årstiderne og køkkenhaven. Vi ramte både fjordreje- og rabarbersæsonens indtog den fredag, og vores ganer havde en fest.

Og hvad laver man så ude på landet hvor fuglesang udgør den eneste larm? Vi gik en skøn tur i parken og omkring slotssøen, tog et laaaangt karbad med (sæbe)bobler og champagne inden middagen og nød at kunne sidde flere timer ved bordet uden at blive afbrudt. Morgenbuffeten er overdådig – og der var godt tid til at tjekke ud og få pakket os sammen.

Sidst Kæreste og jeg var afsted på den slags mini-ferie var jeg var 12 uger henne med Bean, og selv om vi af og til har en date-night, så er det altså noget andet at komme ud af huset sammen. Det må vi forsøge at gøre noget oftere, for hold nu op, hvor er det skønt at have en lomme af udstrakt tid sammen – særligt, når det foregår i smukke omgivelser, hvor nogen serverer lækker mad og klarer al oprydningen.

Personalet var venlige og imødekommende og vi tog derfra næsten nyforelskede. Med alle de små helligdage der er på vej, så er det oplagt med en lille kærestetur, og hvis du overvejer at tage afsted, så kan jeg kun give Skjoldenæsholm mine allervarmeste anbefalinger. Jeg håber ikke, det er sidste gang, Kæreste og jeg besøger stedet (… for eksempel kunne det være så smukt til et bryllup. Hint, hint, Kæreste!)

 photo DSC_0036_zps501bcb9a.jpg
Idyl og herskabelighed hånd i hånd
 photo fdf5e84d-2eac-4519-859a-bc0d83fc70bf_zpsb1e35448.jpg
 photo DSC_00252_zps4f9b06d8.jpg
The ‘suite’ life!
 photo DSC_0031_zpscdc85acf.jpg
 photo DSC_0034_zpsa99a92f7.jpg
 photo DSC_0061_zpse8944352.jpg
 photo DSC_0064_zps65e46eed.jpg
 photo DSC_0075_zpsdf81e268.jpg
Romantiske omgivelser og smukt interiør – herunder 1700-tals gobeliner i bemærkelsesværdigt god stand (nederste billede er close-up)

For en god ordens skyld: indlægget her er ikke sponsoreret.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mor uden filter