• Caroline Jacobsen
  • Triplets of Copenhagen *
  • Fit Mom
  • Østfronten
  • ···
Jeg, en Nynne-mor?

Lille fredag – noget om vin med god samvittighed

Torsdag er som bekendt lille fredag, og selvom de udskejelser, der hører med til en tidlig fejring af weekendens komme ligger en del år bag mig, så blev jeg alligevel inspireret af den smukke efter-regnen-kommer-solen-aftenhimmel til at komme med en anbefaling og anmeldelse af et par vine, som du (promiller og kalorier aside) kan nyde med god samvittighed. (Phew, det blev en lang sætning! Er du stadig med?)

 photo Skaeligrmbillede2014-05-08kl83538PM_zps8efeb9e5.png

For et par uger siden landede der et par sydafrikanere på mit skrivebord, som jeg var mere end almindeligt glad for at tage med hjem.

Det er ikke fordi, jeg nogensinde har drukket meget af det (med undtagelse af en helt særligt træls aften, hvor jeg netop var blevet single, men det er en helt anden historie), men når det kommer til vin, så har jeg en tendens til at holde mig til det europæiske kontinent. Bevares, jeg har intet imod hverken sydamerikanere, australiere eller sydafrikanere, men det, der oftest finder vej til vinhylden er fransk (oh, en kølig Riesling) eller italiensk.

Både Kæreste og jeg kendte brandet og havde smagt Spier-vine før. Hvad jeg ikke havde nogen anelse om, derimod, var at Spier som vinproducent og som organisation har så stort et fokus på bæredygtighed, økologi og biodynamisk kvægproduktion. Farmen er bl.a. Fair Trade akkrediteret og økologisk certificeret. Derudover understøtter organisationen lokalsamfundet gennem et kunstprojekt, der giver lokale kunstnere mulighed for at få en indkomst, samt ved at give lokale iværksættere mulighed for at etablere mikrovirksomheder.

Signature Pinotagen (som kan findes til 80 kr i bl.a. SuperBrugsen i hele Danmark) er relativt let i smagen – den er typen, man fint kunne drikke et glas af uden at have anden mad end en skål nødder ved hånden. Den gør ikke synderligt meget væsen af sig, men er stilfærdigt velsmagende, hvilket ikke er en dårlig egenskab. Det er ikke en vin, der overdøver maden (altså; jeg ville ikke servere den til en delikant lille ret, hvor smagsnuancerne er sarte som sommerfuglevinger, men du ved, hvad jeg mener) Den er på vores liste over ‘gode til hverdag’ vine.

I forlængelse af Beans fødselsdag, spiste Mormor og Morfar med, og vi delte alle fire 21 Gables Pinotagen, som er en helt anden vin. Ikke fordi den er frygteligt meget mere kostbar (149 kr i udvalgte SuperBrugsen og Kvickly-butikker, eller som 6-pack i Coops online butik) Der er meget mere power og potens i 21 Gables, og vi var alle fire imponerede over smagen. Det er en vin, der kræver mad med umpf for ikke at overdøve retten. Men hey. Ikke sige nej til en undskyldning for at gå all in på bøf og kraftig glacé!

Hvis jeg skal vælge, så foretrækker jeg 21 Gables frem for Signature Pinotagen – men som skrevet, så er Signature Pinotagen absolut det bedste valg til et enkelt glas i skumringen sådan en lille fredag som i aften. Særligt, hvis du vil kunne gøre det med god samvittighed!

(Indlægget er lavet i samarbejde med Spier, men indholdet er som altid 100% mit)

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook, via Bloglovin’ og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg, en Nynne-mor?