• Caroline Jacobsen
  • Triplets of Copenhagen
  • Fit Mom
  • Østfronten
  • ···
Kom indenfor i soveværelset...

Søde sager på den (næsten) sunde måde

Jeg snacker. Alt for meget. Specielt her ovenpå julens konfekt, slik og generelle hyggeniveau på mad-fronten er mit snack-forbrug røget i vejret. Om aftenen efter Bean er puttet er det ligesom om, der SKAL stå noget i skålen. (Jo, jeg anretter det altid i en lille skål. Det er meget lettere at styre end at slæbe hele pakken eller posen med ind i sofaen.)

Inspireret af både en af mine søde kollegaer og af Signe kastede Bean og jeg os derfor over hjemmelavede dadelkugler i eftermiddags.

 photo dadelkugler_zpsafea8105.jpg

Bean elsker at være med i køkkenet, og hun er så småt igang med at lære at håndtere knive. I al fald smørekniven og sin egen lille middagskniv. Måske vi skulle til at investere i en børne-køkkenkniv… Nå, sidespring.

Jeg udstenede dadler og skar dem i mindre stykker og målte de øvrige ingredienser af. Bean puttede meget omhyggeligt det hele i en skål og så hjalp vi hinanden med stavblenderen. Den kom på hårdt arbejde, men det lykkedes til sidst. Nogle grønthandlere har også tørret dadelpasta, som fungerer rigtig fint. Du slipper for arbejdet med at udstene og hakke, men det skal lige opblødes lidt inden det æltes.

Bean fik lov at prøvesmage nogle små bidder, og kuglerne er godkendt. Hun kategoriserede dem nemlig som ‘kaaa-ge’.

Jeg rullede kuglerne efter Bean var puttet, og der er en blanding af lakrids-pulver, kokos, frysetørret rabarber og ditto hindbær.

Du skal bruge:

300 g dadler (uden sten)
25 g mandler
1,5 dl havregryn
1/2 dl ren kakaopulver
diverse ‘drys’

Jeg brugte Bülows lakridspulver, almindeligt kokosmel, frysetørrede rabarber og frysetørrede hindbær, men jeg tænker også at ‘guldstøv’, blåbær- og solbærpulver ville fungere fint. Eller, hvis det skal være lidt ekstra syndigt, chokoladeovertræk!

 photo dadelkugler2_zps621913cc.jpg

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook eller via Bloglovin’

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kom indenfor i soveværelset...