• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
Børneværelset - detaljer, version 2

Farvel og tak til Dagpengeland!

 photo dagpenge_zpsda74ae9a.jpg

Flot formuleret brev…  Måske skulle man have et par standardskrivelser at sende ud. Herunder et, der lykønskede eks-jobsøgere med deres nye job? Jeg ved godt, det er at tænke LAAAAANGT uden for boksen, men alligevel.

Jeg gider ikke skrive mere om, hvor træls et system, Dagpengeland er, så jeg lader det (stort set) bare blive ved det. Det burde være så godt. Og det ER priviligeret, at man kan få understøttelse i en længere periode, så er der simpelthen så mange latterlige elementer i systemet, at det alligevel er rædselsfuldt at være der. Jeg nævner i flæng: jobsøgningskurser, anden aktør (alle skåret over en kam. Har aldrig hørt noget positivt om dem), tvungen jobsøgning (såsom at skulle søge 2 opslåede, relevante fuldtidsjobs om ugen når man har fast deltidsansættelse), diverse møder og generel mistænkeliggørelse og umyndiggørelse.

Anywho. Det skal med på bloggen, fordi det trods alt er en vigtig del af mit liv. Også selvom det er ret anderledes end hvad jeg sædvanligvis skriver om.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook eller via Bloglovin’

10 kommentarer

 • Fedt du poster det her.. Og tillykke:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Tak – og ja, eftersom det jo også er en del af mit liv, så synes jeg, der skal være plads til den slags også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Jeg har fulgt med på din blog fra sidelinjen, fordi jeg udfra en antropologisk synsvinkel synes, at din blog er interessant. Personligt har jeg ofte haft svært ved at identificere mig ved dig, især pga. af din manglende beskrivelse af dit (manglende) arbejdsliv og din rosenrøde klappekage af at være 2100 Spelt, akademiker.
  Nu hvor du – og bestemt til lykke med det – har fået fuldtidsarbejde, så bøvser du lidt om, hvor træls “Dagpengeland” er. Burde du, som bestemt ikke undlader at beskrive dit høje uddannelsesniveau, ikke have brugt din tid og stemme på at kritisere “Dagpengeland” fremfor at pladre om shopping, udseende og andet ugebladsstof.
  Husk nu at betale skat af alle de indtægter, som du har haft pga. dine omtaler osv. på din blog af div., så du også bidrager. Og fortæl gerne om det – det kan sikkert blive til en historie om “Skatteland” svarende til den, du har oplevet i “Dagpengeland”, som du desværre ikke delte.

  God fornøjelse med arbejdet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Kære Kristine

   Tak for din kommentar. Det er altid rart med lidt anderledes input.
   Jeg har med vilje valgt ikke at skrive særligt meget om dagpengeland – lidt har der dog været hist og pist – fordi jeg mest har lyst til at bloggen skal handle om vores familieliv. Og om det positive. På sin vis har det været en overlevelsesstrategi for at dagpengeland skulle have lov at fylde alt for meget. Det har det nemlig gjort tidligere. Der er andre, der er meget dygtigere end mig til at være kritiske omkring dagpengesystemet, og som har dedikerede blogs til det.

   Når det er sagt, så synes jeg bestemt ikke, at alt er rosenrødt her på Østfronten. Eksempelvis ikke, når jeg skriver om opslidende sygdomsperioder, manglende søvn, rædselsfuld putning – eller om ikke at elske sit barn fra starten. Eller at være så presset, at man kommer i tvivl om, hvorvidt kærligheden er der endnu.

   Jeg kan dog godt se, at der efterhånden er mest af ‘the good stuff’ på bloggen – tilsvarende er vores liv blevet lettere i takt med at Bean er blevet større.

   Jeg håber, du har lyst til at læse med fortsat uanset hvad; også selvom jeg næppe kommer til at skrive særligt meget om skattevæsenet! (Som jeg – btw – bidrager til på ganske lovlig vis)

   Bedste hilsner
   Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillykke med jobbet. (Hvor og hvad? :-))

  Jeg fik også et brev som dig, da jeg meldte mig ud af Dagpengeland, og medgivet – det kunne være skrevet langt langt mere elegant. Faktisk blødte mine tekstforfatterøjne lidt, hver gang jeg modtog et brev fra instansen, men i lige netop det sidste skænkede jeg det ikke en tanke. For det betød, at det var et gensidigt og ukompliceret brud mellem mig og Dagpengeland.

  Min egen oplevelse med systemet har (naturligvis, har jeg lyst til at skrive) budt på en del skøre oplevelser – nogle af dem tenderende til akut spild af tid. Men i langt de fleste tilfælde var jeg virkelig positivt overrasket. Jeg fik ganske udmærket sparring, og jobcentret her i Den Nordlige Provinsby viste sig at være både kompetente og meget behjælpelige. I det hele taget havde jeg ikke fornemmelsen af at blive mistænkeliggjort. Jeg er dog klar over, at det helt og holdent handler om, hvem man kommer i kløerne på – ville bare lige byde ind med, at der også kan være gode sider 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Tak! Jeg tænker at det afsløres på et senere tidspunkt, hvad det er for noget.

   Jeg har som regel følt at a-kassen var på ‘min side’, men siden jeg kom tilbage fra barsel har de været superemsige, tenderende til det direkte overvågende. Suk. Og anden aktør har jeg ALDRIG haft nogensomhelst positive oplevelser med. Jeg har ikke følt eller oplevet, at jeg har kunnet bruge hverken kurser eller medarbejdere til relevant sparring, der tog udgangspunkt i min konkrete situation.

   Men det betyder selvfølgelig ikke, at der ikke er masser af dygtige medarbejdere inden for dagpengesystemet, der vitterlig yder nyttig hjælp, og som udgangspunkt synes jeg, det er et rigtig fint sikkerhedsnet, og at man selvsagt skal yde for at kunne ‘nyde’.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillykke med farvel dagpengeland. Har selv været der og kunne trykke på afmeld knappen midt i april sidste år. Aldrig har et klik med musen været så befriende.
  Held og lykke med arbejdslivet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Tak! Det er en lettelse, er det. Og tillykke til dig også (sådan med et lille års forsinkelse)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor fantastisk. Mange gange tillykke. Har selv været i dagpenge land. Dog for mange år siden før alle de krav. Der bestod kravet af et opkald til min kontakt person i a kassen hvor jeg fik en sludder for en sladder. Heldigvis fandt jeg hurtigt et job for hun var sgu ikke altid lige interessant at snakke med :-).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Tak! Det er SÅ dejligt. Og selvom man går fri af de mest træls personer, så er det bare ikke fedt under nogen omstændigheder at være afhængig af og skulle svare til andre – når man ikke har lyst til det, og har mulighed for at arbejde i stedet.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børneværelset - detaljer, version 2