Hvor blev min baby af?

Second opinions og nederen læger

Disclaimer: indeholder halvklamme detaljer om øjne.

Jeg har aldrig tænkt synderligt meget over det dér med forholdet til ens læge. Fordi jeg stort set aldrig fejler noget af en kaliber, der kræver lægebesøg.

Jo, altså, jeg var ret glad for at skifte læge, da jeg flyttede fra Amager for snart mange år siden. Fordi han, første gang jeg besøgte ham for at få fornyet en p-pille recept, tog godt fat i rygkødet bag min højre arm, og sagde ‘Hvad siger din kæreste til, at du har alt det her?’ Hvilket i det hele taget er upassende, men det hører også med til historien at jeg var single, 1,77 høj og vejede omkring 60 kg.

Min Østerbro-læge fik jeg først en mening om, da jeg blev gravid og skulle til diverse undersøgelser. Og meningen er blevet bestyrket og forstærket efter vi har fået Bean. Han virker simpelthen så ligeglad. Kaster knap et blik på éen før han kommer med sin mening.

Og det dur simpelthen ikke (længere) for mig.

I går var vi forbi med Bean, der var blevet ringet hjem fra VHD mandag eftermiddag med øjenbetændelse. Lægen knap så på det grædende barn (med klistret pus i de røde og hævede øjne), før han sagde, at det da bare var en forkølelse. Og da jeg spurgte, om man kunne få noget hostestillende til hendes størrelse (hvilket pædagogerne havde nævnt, at man kunne), var svaret, at nej, nej – der er ikke noget at give.

øjenbetændelse

Ved relativt godt mod på vej hjem fra lægen i går, hvor øjnene ‘bare’ var røde og lidt hævede og snasket holdt sig mest til venstre øje. Det ser noget vildere ud i dag – sjovt nok fordi det ikke har været behandlet med andet end kogt, koldt vand.

Nå. Med det lousy lægebesøg og ikke så meget andet i bagagen drog vi mod Provinsen.

I morges var øjnene endnu værre, og det ene var helt lukket. Heldigvis havde Mormor og Morfars læge tid til et ‘turist’-besøg, og hun kiggede grundigt efter og udskrev derefter en recept på noget smalspektret antibiotika i form af øjendråber. Mod øjenbetændelse.

Pointen? Sgudda heldigt, at man kan få en second opinion af en læge, der faktisk undersøger sin lille patient og spørger ind til hende.

Den videre pointe? Jeg skal hjem og forhøre mig om gode erfaringer med empatiske og dygtige læger på Indre Østerbro. I siger også bare til, hvis I kender nogen, ikke?

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook eller via Bloglovin’

11 kommentarer

  • Sikke godt, at lægen i provinsen havde tid til et besøg, så Bean kan komme betændelsen til livs. Det er aldrig i orden med en læge, der ikke tilser sine patienter ordentlig og virker ligeglad. Jeg kender desværre ingen læger på Østerbro – men håber, I finder et bedre alternativ!

    Jeg har også fået ny læge for et års tid siden, fordi den forrige virkede udbrændt, og fordi jeg ikke altid følte, jeg fik den rigtige behandling (et manglende tjek af det, der viste sig at være en svær overfølsomhed over penicilin, gjorde udslaget);-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Nejnejnej – det er da lige præcis sådan noget, der gør, at man i sidste instans kan komme rigtig galt afsted. Godt at du fik skiftet. Med alle de gode bud på læger, der er kommet ind både her og pr. sms er jeg sikker på, vi finder et meget bedre alternativ.

      Kram til dig og jer.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

    http://www.laegelouisehedegaard.dk/

    Her bliver jeg lige nødt til at anbefale Louise. Jeg var så ked af at miste hende som læge. Hun var så opmærksom og havde altid tid til at kigge på vores søn når vi lige havde brug for det. Desuden var jeg også selv meget glad for hende.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Tak for tip! Det er så skønt med personlige anbefalinger. Vi tjekker hende ud 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nåh, stakkels Bean. Godt, I har fået nogle drugs til hende. Kender kun alt for godt til det med nederen læger – har selv lige bestilt lægeskift i Den Nye By af samme årsag.

    På Østerbro kan jeg varmt anbefale lægehuset Sass Sørensen på Østerbrogade. Særligt Merethe Sass var jeg glad for, og selv om hun kan forekomme travl, er hun virkelig dygtig og grundig. Så thumbs up til hende herfra (og så håber jeg bare ikke, at det er det lægehus, du allerede har ;))

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Jamen, altså. Hvor svært kan det lige være?!

      Det er ikke det lægehus vi har, men vi tjekker dem lige ud. Tak for tippet!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åhhh de læger! Vores er god, når man en sjælden gang kan få tid hos hende og ikke hos dem i turnus.

    Nu arbejder jeg dog i “branchen” og ved at man ikke udskriver recept på Fucithalmic og des lign for et godt ord. Fordi – din læge har ret i, at det ofte “bare” er forkølelse som kan tages i opløbet med saltvandsdråber og vask af øjnene, og fordi man ikke bare bruger AB uden det er strængt nødvendigt. Er øjet rødt, lysfølsomt og snasket, er der selvfølgelig rimelig god indikation på at der skal mere til. MEN… det kunne din læge selvfølgelig bare have sagt EFTER han havde kigget ordentligt på bettefisen!

    Jeg har snart arbejdet med mange håbløse læger, og gud fader, hvor trænger mange af dem til et kommunikationskursus!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Det er bestemt heller ikke fordi jeg mener, man partout skal udskrive medicin til børn eller voksne, hvis der ikke er behov for det. (Og det er jeg ret sikker på, du godt ved, at jeg mener 🙂 )
      Men. Som minimum skal man undersøge sin patient og spørge ind til symptomer etc. At en anden læge dagen efter slet ikke var i tvivl om, at der var tale om øjenbetændelse, bestyrker bare mit ønske om et lægeskifte.
      Jeg kunne selvfølgelig også bare have ladet være med at rense hendes øjne lige inden vi tog til læge, men jeg syntes jo heller ikke hun skal have alt det ulækre snask siddende. Det er lidt svært at se på mobil-billederne, men øjnene var både røde og lysfølsomme oveni.
      Og ja. Kommunikation er simpelthen så vigtigt. Ikke mindst fordi det giver patienterne en fornemmelse af at blive hørt og at deres bekymring bliver taget seriøst.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Synes da bestemt også at du skal få en ny(satans at det skidt koster penge ifm nyt sundhedskort, ha ha).

      Og godt at en anden læge kunne skrive recept. Det havde en vagtlæge sikkert også gjot;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Østfronten

      Ja, og endnu mere træls at vi ikke bare fik det gjort ifm. flytningen for knap 18 mdr. siden…

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bo

    Hvis du ønsker en nem og hurtig second opinion eller har brug for en online læge der svare dig indenfor 3-6 timer, så kan jeg anbefale at kigge forbi https://laegecheck.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor blev min baby af?