• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
DIY: Nem nederdel

“Fut-fut-fut!”

Jeg har skrevet det før. Bean (og samtlige af hendes kumpaner i VHD) er helt vilde med Brio-tog, og hver dag bliver den store kasse med skinner, broer, stationsbygninger og køretøjer fundet frem. Personligt er jeg vild med trælegetøj, og når det er så børnevenligt og indbydende som Brio er, så går det ikke for meget Steiner i den. Brio har eksisteret siden 1884, hvor en svensk kurvemager gik igang med at lave lækkert og legevenligt trælegetøj, og de har formået at følge med tiden uden at gå på kompromis med kernen i mærket. Det kan vi lide.

Første sygdomsuge (yes, vi regner i uger nu) gav jeg Bean et begynder-Brio-sæt, og det har hun og jeg leget med hver dag siden. Hjemme hos os er det nemlig mor og datter, der er mest optaget af tog-legen. Den opmærksomme læser kan måske ud fra billederne se, hvad Kæreste er leger med, mens vi kører med tog på gulvet 😉

Brio 2

Vores lokale (og überlækre) legetøjsbutik spottede Beans forkærlighed for Brio, og søde Gidel fra Pif Paf Puf har været så fantastisk gavmild at udvide Beans togbane med en masse lækre vogne og skinner. Tusind tak for det!

Glæden var ikke til at tage fejl af, da den lille dame vågnede fra sin middagslur i går og opdagede alle æskerne med ‘Fut-fut!”

Brio 1

Togbanen var det sidste, der blev leget med i går aftes og det første, hun kastede sig over i morges, som man måske kan lure ud fra billederne af Beans mismatchende morgenensemble af Stjerne-natdragt, strikstrømper, Petit Nord-futter og Norlie-cardigan.

Det kan man vist kalde en succes.

Brio 3

Jeg fik i øvrigt en god snak med Gidel om Brio, om legetøj og om kønsroller – og det resulterede i en del overvejelser for mit vedkommende. Nok til et selvstændigt indlæg, så stay tuned.

Jeg kan varmt anbefale et besøg i butikken på Ndr. Frihavnsgade 23 – eller webshoppen, der dog ikke indeholder det fulde udvalg. Der er så mange lækre legesager til alle størrelser, og jeg har efterhånden været forbi MANGE gange. Udover deres store Brio-udvalg er jeg helt solgt til deres lækre legemad og køkkenudstyr i træ. Bean er stadig glad for den træ-uro med savannens dyr vi hang op over puslepladsen for over et år siden. Dengang var det farverne, der var spændende. I dag taler vi om dyrene og deres lyde, hver gang det er pusletid.

Er der nyt fra Østfronten? Følg med på Facebook eller via Bloglovin’

6 kommentarer

 • Er det ikke brio der konsekvent dumper Tænks test for skadelige kenikalier? Eller har de langt om længe fået lavet det om?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   De har ikke samme krav som fx Lego, men er inden for EUs grænseværdier. Og når hun ikke putter det i munden og vi i øvrigt vasker hænder inden spisning, OG det er et mega-legehit, så fungerer Brio fint for mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror da også snart Oline skal have et fut tog. Hun elsker nemlig tog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Det er altså også godt legetøj! Det er oplagte adventsgaver 🙂 Jeg kan se, at Beans øje-hånd-koordination styrkes, når hun skal have de små hjul til at passe ned i skinnerne. Og jeg synes, det er vildt skægt at bygge baner. I har da i øvrigt også et stort museum fyldt med tog lige i nærheden, har I ikke?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jo og der har oline lige været med dagpleje og hun lavede ikke andet end at snakke om tog den dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg ved også, at Bean ville elske det 🙂 Heldige Oline! Det er så hyggeligt, at de begynder at få interesser og favorit-lege. Store børn, altså.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY: Nem nederdel