• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
Bedste venner

Empati

På vej i svedende varmt s-tog med svedende varm Bean, der var helt ulykkelig og bare græd og græd.

For at vi kunne komme til at stå et bare lidt hensigtsmæssigt sted, var vi nødt til at bede en mand i 50erne om at flytte sig fra den kupe, der er forbeholdt cykler, barnevogne og kørestole. Den var nemlig ret fuld. Derimod var der masser af plads i kupeen ved siden af, som er til folk uden ‘påhæng’.

Vi var nødt til at tage meget ulykkelig lille pige op af barnevognen så jeg kunne sidde med hende (ikke at det hjalp synderligt på gråden), og jeg satte mig på det eneste ledige sæde, ved siden af en lille dreng på omkring 4-5 år.

Han holdt klapsædet for mig og spurgte bekymret ind til Bean – hun var jo ked af det. Jeg forklarede, at hun var ked af det, fordi hun havde det varmt og han nikkede og lænede sig lidt ind for at kunne ae hende forsigtigt på hovedet.

For når nogen er kede af det, så kan man jo ae dem og være sød ved dem, så de bliver glade igen.

Hvor er det fint gjort af en lille dreng i toget.

Jeg håber, vores lille pige bliver lige så empatisk, når hun bliver større.

4 kommentarer

 • Selvfølgelig bliver hun det, din lille Bean 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, hvor lyder det bare som en sød dreng. Og tankevækkende, at det nogle gange er børnene, der er de mest intuitive og hurtigste til at vise omsorg og gøre plads til dem, der har et ekstra behov.Og ja – er enig med Fruen i Midten om, at Bean selvfølgelig nok skal blive ligeså empatisk, når hun bliver lidt større:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi takker for tiltroen og skal gøre vores bedste!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tænker, at det der med spontant at udvise empati i det offentlige rum siger ret meget om én. Og håber, at dig og Fruen har ret og at det lykkes os at tilskynde og fremelske empatien i vores lille pige, så hun også engang spontant hjælper andre.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedste venner